Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2540 > Actualitate Nr. 2540 de vineri, 17 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Zonele negre ale orașului, inventariate de polițiști

articol de: (M.G.)

O razie organizată și executată, joi, între orele 22,30-24,30, în unitățile de alimentație publică din Parcul Crîng, zona autogării-sud, cart. Micro 14, cart. Broșteni, cart. Dorobanți și Micro 5, b-dul Unirii Sud și Nord, precum și zona blocurilor de nefamiliști Simila și strada Transilvaniei din municipiului Buzău a scos la iveală o întreagă captură de contravenienți și infractori. Acțiunea a avut un caracter preponderent preventiv, urmărindu-se depistarea și descurajarea persoanelor pretabile la comiterea de infracțiuni care frecventează locurile verificate, precum și consilierea potențialelor victime.
Efective importante de polițiști au verificat 28 baruri și discoteci, legitimînd 182 persoane. Cu această ocazie au fost depistați un cerșetor și 11 minori, în cazul acestora din urmă luîndu-se măsura încredințării familiilor. Concomitent, echipaje ale Poliției Rutiere au urmărit modul în care sînt respectate regulile de circulație pe drumurile publice, controlînd 73 autovehicule, iar echipe anume desemnate au verificat 16 agenți economici cu privire la modul în care s-au conformat normelor legale în vigoare ce reglementează asigurarea pazei bunurilor, obiectivelor sau valorilor. Din cei 24 de paznici controlați, doar doi nu-și îndeplineau atribuțiunile de serviciu, ei fiind găsiți dormind în postul de pază.

Siguranța pe timp de noapte a început să fie o utopie
În cele două ore, cît a durat acțiunea, au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.650 lei și au fost constatate 3 infracțiuni. Astfel, au fost prinși în flagrant trei minori cu vîrste cuprinse între 11 și 14 ani, toți din Buzău, imediat după ce au pătruns prin efracție într-un magazin din municipiu, de unde au sustras bunuri în valoare de 300 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral. O patrulă de siguranță publică ce acționa în apropierea str. Colonel Ion Buzoianu a fost alarmată de strigătele de ajutor ale unui tînăr de 26 de ani. Acesta fusese acostat de doi necunoscuți care, prin amenințări și violențe, au încercat să-l deposedeze de un telefon mobil. Au fost prinși imediat și conduși la sediul poliției municipale, unde s-a stabilit că sînt doi tineri în vîrstă de 26, respectiv 23 ani, unul din Brașov, iar celălalt din Ploiești. Împotriva lor s-a luat măsura reținerii pentru tentativă la tîlhărie și vor fi prezentați instanței în vederea arestării preventive. Brașoveanul de 26 ani a fost eliberat din penitenciar la data de 12 septembrie a.c., unde ispășise o condamnare pentru comiterea unei infracțiuni de tîlhărie. La o discotecă din parcul Crîng, polițiștii au depistat un D.J. care difuza muzică folosind CD-uri ce prezentau suspiciuni de contrafacere. S-a dispus confiscarea a 19 asemenea suporți, cercetările fiind
continuate sub aspectul infracțiunii prevăzute de Legea nr. 8/1996 republicată privind drepturile de autor și alte drepturi conexe.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU