Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5023 > Actualitate Nr. 5023 de joi, 20 august 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Povestea tentativei


Cum a ratat un profesionist un nou viol

Un recidivist, eliberat din pușcărie acum 4 luni, a atacat noaptea o tînără care plecase de la serviciu

articol de: Laurențiu Marinov
Cum a ratat un profesionist un nou viol
 

Un individ elibe­rat condiționat în urmă cu patru luni din închisoare unde a executat o pedeapsă pentru viol, a fost reținut de polițiști după ce în noaptea de sîmbătă spre duminică a atacat o tînără în vîrstă de 20 de ani pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. El se numește Viorel Drăgan și este recidivist, avînd la activ, pe lîngă condamnarea pentru viol, și o pedeapsă pentru o tentativă de omor. Tînăra, care lucrează la un magazin din zonă, se întorcea de la serviciu, în jurul orei 5, cînd, recidivistul, în vîrstă de 44 de ani i-a ieșit în cale, a imobilizat-o, a lovit-o cu piciorul și i-a astupat gura pentru a nu putea să țipe, apoi a tras-o spre o bancă. Norocul fetei a fost că prin zonă a trecut un bărbat care l-a pus pe fugă pe agresor și a alertat Poliția. "În ziua de 18 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, în urma administrării materialului probator și a unei percheziții domiciliare,  au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 44 de ani din municipiul Buzău, bănuit de săvîrșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe. Din investigațiile  efectuate de polițiști a reieșit faptul că în ziua de 16 august, în jurul orei 05.00,  bărbatul aflîndu-se pe un bulevard din  municipiului Buzău a acostat, imobilizat și a lovit o buzoiancă de 20 de ani care se îndrepta spre domiciliu. Victima a reușit să scape  datorită intervenției unui cetățean aflat în zonă și a anunțat imediat Poliția. Persoana vătămată s-a deplasat la o unitate medicală pentru îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, iar astăzi va fi prezentat  Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventive", a precizat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean.

Cazier încărcat, infracțiuni ce au la bază agresiuni sexuale

Individul a fost trimis înapoi după gratii în baza unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emis ieri de magistrații de la Judecătoria Buzău. Infracțiunile pentru care a fost arestat, rămîn, cel puțin deocamdată, cele de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe. Agresiunea aduce însă foarte mult cu o tentativă de viol, mai ales dacă se are în vedere trecutul infracțional al lui Drăgan, însă încadrarea poate fi făcută de organele judiciare, numai în niște limite strict prevăzute de legile penale. Cazierul lui Viorel Drăgan este unul greu și are la bază agresiuni sexuale. În anul 2004, el a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Atunci el a intrat peste o femeie în casă și a încercat să o violeze. Victima a ripostat, iar individul a lovit-o cu un cuțit și a fugit, astfel că fapta reținută de procurori a fost cea de tentativă de omor. Eliberat condiționat din pușcărie, în anul 2009, Drăgan a comis în luna august, în mai puțin de 24 de ore, un viol și o tentativă de viol, ambele în municipiul Buzău. A fost prins la scurt timp și trimis înapoi la închisoare unde ar fi trebuit să execute o condamnare de 10 ani, rezultată prin contopirea restului de pedeapsă rămasă neexecutată din pedeapsa anterioară.

O nouă eliberare condiționată

A scăpat mult mai repede, mai exact anul acesta, pe 15 mai, tot ca urmare a unei eliberări condiționate. Așa se face că după 4 luni de libertate, în noaptea de 15 spre 16 august, recividivistul a atacat din nou, victima fiind o tînără de 20 de ani care își terminase programul la un magazin din zona Bulevardului Nicolae Bălcescu și care, mergînd spre casă, a avut ghinionul să-l întîlnească pe Drăgan, și în același timp să fie salvată de un cetățean, aflat prin preajmă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Tîlhărie la lumina zilei pe cel mai circulat bulevard din Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU