Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2535 > Actualitate Nr. 2535 de luni, 13 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Penal


S-au jucat cu legea și s-au fript

S-au jucat cu legea și s-au fript

Specializați în tîlhării, doi tineri și-au forțat cam mult norocul și indulgența oamenilor legii. În timp ce se afla în trenul Nehoiașu - Buzău, un tînăr de 20 ani, din comuna Măgura, l-a lovit pe un alt tînăr și i-a sustras telefonul mobil. După comiterea faptei, s-a deplasat la domiciliu, iar a doua zi i-a dat telefonul vărului său, un tînăr de 19 ani, din aceeași localitate care, deși știa adevărata proveniență a bunului, l-a "gajat" în schimbul sumei de 20 lei. Nu au mai avut timp să se bucure de banii de care au făcut rost în acest mod pentru că polițiștii i-au prins în aceeași zi și i-au reținut, mai ales că cei doi nu erau la prima încălcare a legii, ei mai fiind cercetați pentru o tîlhărie comisă în același tren în urmă cu cîteva zile. Pe numele lor nu au fost emise mandate de arestare preventivă. Cercetările continuă cu suspecții în stare de libertate.    (M.G.)

Trafic
Pe drumurile de țară șoferii conduc mai mult beți

Traficul rutier în mediul rural a devenit o mare problemă după ce s-a limpezit tulburelul. La adăpostul întunericului, tinerii și nu numai uită de regulile de circulație, ca și cînd în mediul lor legea este neputincioasă. Vineri, ora 02.00, în satul Mlăjet, oraș Nehoiu, polițiștii au depistat un bărbat de 32 ani, din Nehoiu, care, avînd o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducea un autoturism Dacia. I-au fost recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal. Pe raza aceleiași localități, polițiștii au mai depistat un tînăr de 22 ani, din Ploiești, care conducea o autoutilitară Dacia, avînd o concentrație alcoolică de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tînărul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 89 litera "a" din O.U.G. nr. 195/2002.  În aceeași zi, în jurul orei 02.15, un bărbat de 34 ani, din comuna Vernești, de această dată, fiind sub influența băuturilor alcoolice în timp ce conducea un autoturism Dacia pe D.J. 100 H, din direcția Zărnești către Nișcov, a pierdut controlul direcției, a acroșat un stîlp din beton ce susținea un indicator rutier de orientare, după care s-a răsturnat pe contrasens. Din accident conducătorul auto și a un pasager în vîrstă de 28 ani au suferit vătămări ce nu au necesitat internarea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul "Drager", care a indicat o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal. 
(M.G.)

Incendii
Săptămîna incendiilor

Vineri, o locuință din satul Puiești de Jos, comuna Puiești, a fost cuprinsă de flăcări. Din primele cercetări a rezultat că proprietarul a efectuat o lucrare în gospodărie, folosind un aparat de sudură cu arc electric. Întrucît a lucrat în apropierea locului în care avea depozitate furaje, scînteile produse de aparatul de sudură au pătruns în grămada de furaje, care au început să ardă mocnit. În urma incendiului, o femeie în vîrstă de 61 ani, rudă a proprietarului, a fost internată la Spitalul Municipal Rm. Sărat cu diagnosticul "intoxicație fum" și au ars 4 tone furaje. S-a  întocmit dosar  penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. În aceeași zi, la o locuință din comuna Pănătău a izbucnit un incendiu cauzat de nepotul proprietarului, în vîrstă de 5 ani, care s-a jucat cu chibriturile în apropierea unor furaje. Nu s-au înregistrat victime, iar prejudiciul a fost estimat la 5000 lei. Tot vineri, de această dată la o gospodărie din comuna Podgoria, a izbucnit un incendiu. Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că sora proprietarei imobilului, în vîrstă de 82 ani, a lăsat nesupravegheat un foc făcut la un cazan de țuică. Flăcările s-au extins la locuință și anexele gospodăriei, paguba fiind estimată la 50.000 lei. Nu  s-au înregistrat victime. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Sîmbătă, într-o gospodărie din comuna Săhăteni a izbucnit un incendiu de la o țigară aprinsă, aruncată neglijent. Nu s-au înregistrat victime, iar prejudiciul a fost estimat la 3.600 lei.
(M.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cauzele masacrului de la Spitalul Săpoca

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU