Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2525 > Actualitate Nr. 2525 de miercuri, 1 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Acțiuni de amploare la Rm. Sărat


Accidentele rutiere au scos polițiștii în stradă

articol de: Loredana Balan (Rîmnicu Sărat)

Agenții rutieriști din Rîmnicu Sărat trag un semnal de alarmă. În ultimele cinci săptămîni, în municipiu dar și pe raza acestuia s-au înregistrat 17 accidente rutiere care s-au soldat cu două victime, patru răniți grav și 15 persoane rănite ușor.
După cum susține conducerea Poliției Rîmnicu Sărat, majoritatea evenimentelor s-au datorat vitezei, neacordării de prioritate pietonilor pe trecerea marcată, dar și nerespectării indicatoarelor de circulație. De cele mai multe ori vina aparține conducătorilor auto care preferă să apese mult prea tare pedala de accelerație, cauzînd astfel rănirea celorlalți participanți la trafic. Dar o mare vină o au și pietonii care se angajează în traversarea străzilor prin locuri nepermise, iar acest lucru este dovedit de accidentele produse din vina acestora. Oamenii în uniformă vor demara de astăzi o amplă acțiune, atît pe principalele artere din Rîmnicu Sărat, dar și pe DN 2 E 85, astfel, vor fi derulate activități ale agenților din cadrul Compartimentului Rutier ce au drept scop reducerea numărului de accidente rutiere: "Solicităm tuturor cetățenilor un sprijin mai consistent, întrucît nu putem realiza un trafic mai sigur decît împreună cu cetățenii. Deci fiecare trebuie să înțeleagă că avem anumite responsabilități cînd ne deplasăm pe un drum public. Au existat situații cînd nu numai copiii traversează neregulamentar, dar și adulții, nu înțelegem că este în pericol viața noastră, integritatea corporală. La majoritatea persoanelor care au fost victime ale acestor evenimente a fost necesară internarea lor și suportarea unor cheltuieli, de asemenea unele din ele au rămas cu infirmități fizice, dar și psihice", a declarat comandantul Poliției Municipale Rîmnicu Sărat, comisarul Nicolae Lucică.
Agenții rutieriști vor colabora cu Poliția de Proximitate și Siguranța Cetățeanului și vor distribui un număr de 4000 de pliante cu scopul menținerii siguranței în trafic și combaterii abaterilor săvîrșite de șoferi, pietoni, bicicliști sau a celor care dețin motoscutere și ciclomotoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU