Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2525 > Actualitate Nr. 2525 de miercuri, 1 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Campania antișpagă = maculatură stricată

articol de: (F.A.P.)
Campania antișpagă = maculatură stricată
 

La Buzău, măsurile antișpagă încep și se termină cu împărțirea materialelor de informare asupra fenomenului și a consecințelor pe care le suportă cel care dă sau ia șpagă. La nici două luni după ultima acțiune de acest gen, ieri, Prefectura județului Buzău a inițiat o nouă campanie antișpagă. Metoda stabilită de responsabilii Prefecturii pentru diminuarea fenomenului va însemna doar consum de maculatură. Adică, tipărirea unor autocolante care vor fi lipite la intrările în sediile instituțiilor publice. Afișele conțin numărul de telefon la care pot fi contactați consilierii prefectului, cei care vor înregistra sesizările cu privire la cererea și oferta de șpagă.

Are și șpaga mîndria ei
După cum a fost gîndită campania, se vede treaba că pe la Prefectură cei care gîndesc astfel de campanii nu mai știu care sînt compromisurile pe care trebuie să le facă un funcționar public pentru a primi șpagă. Cetățeanul de rînd nu mai oferă nici măcar o ciocolată pentru a beneficia de serviciile pentru care sînt plătiți funcționarii publici. Șpaga se oferă acum pentru semnături în fals, bunuri imobiliare subevaluate, sau pentru exonerarea de la plata datoriilor la stat. Dacă are nevoie contribuabilul de vreun astfel de serviciu, mai sună el la Prefectură să-l dea în gît pe funcționar? Sau dacă funcționarul este îmbiat cu un plic în care găsește salariul său pe un an, îl mai toarnă pe ofertant? Răspunsurile rămîn la latitudinea cititorilor. Cert este că notele telefonice pe care Prefectura speră să le întocmească în urma sesizărilor primite de la cetățeni  vor fi înaintate Biroului Anticorupție, instituție care se va ocupa de fiecare caz în parte.
Prefectura promite că se va gîndi și la alte strategii. În comunicatul de presă remis redacției noastre de Biroul de presă al Prefecturii Buzău se arată că "în funcție de rezultatele campaniei, care este proiectată pentru perioada lunilor noiembrie-decembrie 2006, se va lua măsura extinderii sale, atît ca perioadă cît și ca număr de instituții, sau vor fi identificate alte soluții de combatere a fenomenului șpăgii în spațiul public". Prin urmare, există speranța unor acțiuni mai inspirate pentru combaterea șpăgii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU