Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4882 > Actualitate Nr. 4882 de joi, 29 ianuarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

La loc comanda!


Consiliul Județean renunță la managementul privat al Spitalului

Hotărîrea, adoptată la sfîrșitul anului 2013, nu a fost pusă în aplicare și urmează să fie revocată

articol de: Laurențiu MARINOV
Desemnarea unui manager privat nu mai reprezintă o soluție pentru bunul mers al Spitalului Județean. În lipsa președintelui Cristi Bîgiu, arestat și suspendat din funcție, Consi­liul Județean a suplimentat ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi cu un proiect privind revocarea hotărîrii C.J. din decembrie 2013 pentru încredințarea managementului celei mai mari unități medicale de către un manager-persoană juridică. De asemenea, consilierii județeni se vor pronunța prin vot cu privire la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de manager de către o persoană fizică. 

Din experiența altor județe

În expunerea de motive, semnată de Petre Emanoil Neagu, vice­pre­ședintele care asigură coducerea Consiliului Ju­dețean în lipsa lui Cristi Bîgiu, se arată că „ulterior adoptării hotărîrii, în anul 2014, s-a constatat, din experiența altor județe-Mehedinți, Gorj, Călărași, că managementul privat nu este neapărat benefic și nu reprezintă soluția unei activități medicale eficiente și de calitate, pe consi­derente atît de ordin obiectiv cît și subiectiv (trebuie avut în vedere că în țară sînt foarte puțini furnizori de astfel de servicii)” . 
La momentul în care proiectul a fost adoptat, opinia conducerii Consiliului Județean era cu totul alta. Managementul privat ar fi constituit tocmai o oportunitate pentru îmbunătățirea activității Spitalului Județean. Totodată,  în proiectul susținut de Cristi Bîgiu, care a fost votat în unanimitate de consilierii județeni prezenți la ședință,  se arăta că ­asi­gurarea unui management privat reprezintă o necesitate obiectivă de eficientizare a managementului la Spitalul Județean care să se răsfrîngă benefic atît asupra activității medicale, cît și celei funcționale.

Manager persoană fizică, selectat în 10 zile

Între timp consilierii par să fi realizat că mana­gementul privat nu adu­ce chiar atît de multe be­ne­ficii și este cazul să revină asupra deciziei. Și cum pînă în prezent nu s-a mișcat nimic pentru selec­tarea unei firme de profil, Consiliul Județean a propus revocarea Hotărîrii CJ nr.254/2013 și a optat pentru formula de manager persoană fizică la condu­cerea Spitalului Județean de Urgență. Procedura de selecție se va iniția de această dată în cel mult 10 zile de la adoptarea ho­tă­rîrii. În prezent managerul spitalului este Claudiu Damian, care este de profesie economist, nu medic cum au fost cei mai mulți dintre cei care s-au aflat la conducere înaintea lui.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU