Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4869 > Actualitate Nr. 4869 de luni, 12 ianuarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Punct de vedere


Încă una...

articol de: Doru GHEORGHIADE
Milioane de oameni sînt indignați de evenimentele produse săptămîna trecută la Paris. Și eu sînt! Din mai multe motive. Întîi că nu ne sunt prezentate, nouă, cetățenilor europeni, conectați la valorile occidentale informațiile cele mai simple despre ceea ce s-a întîmplat în Franța, una dintre cele mai avansate țări ale lumii. Asist, însă, la preluarea unor știri furnizate dintr-o singură sursă care prezintă po­ziția semioficială a autorităților și din care aflu că niște nenorociți pe care altminteri statul francez i-a prins după zeci de ore de bîjbîieli (eu zic că face parte dintr-un scenariu, pentru ridicarea tensiunii) și i-a împușcat. Iar o tînără, a fugit, unde altundeva decît în Siria.
Gata! Am înțeles! Statul Islamic trebuie decimat, distrus, fiind cel mai mare izvor de terorism din lume (probabil chiar este). America și Europa Unită trebuie să-și unească „forțele binelui” care să le învingă pe cele ale răului. Acum, în virtutea dreptului la expresie, un concept atît de mult invocat, dați-mi voie să mă îndoiesc de multe dintre informațiile preluate din mass-media internațională. Cred că am voie să nu cred tot ce-mi vîră pe gît propaganda occidentală și exact asta fac. Părerea mea este că în aceste zile și nopți asistăm la o uriașă minciună. O minciună care este la fel ca aceea din „11 septembrie”. Dacă nu cumva și mai mare...

 

COMENTARII

Qanu:
Inca una si ma duc... Hac!
Acest editorial se traduce dupa cum urmeaza: crimele de la Paris nu sunt decat o facatura prin care statele occidentale pregatesc populatia pentru interventia impotriva Statului Islamic.

Bineinteles, nu sunt aduse dovezi, argumente deoarece totul este o conspiratie pe care doar nasul fin al ziaristului o poate mirosi. Copoiul cu tastatura uita insa ca:

1. Occidentul lupta de ceva vreme impotriva ISIS.

2. Chiar nu era nevoie de o asemenea punere in scena pentru interventia impotriva ISIS. Actiunile lor de pana acum sunt suficiente.

3. Daca autorul isi exprima profunda indoiala asupra relatarilor presei occidentale, ce ma impiedica pe mine sa nu-mi asum o aceeasi pozitie fata de acest editorial? Hm..., relativism total!

4. De ce 11 septembrie a fost o minciuna uriasa? Pentru ca pari mai interesant daca spui asta, mai conectat la sursa marilor adevaruri care se trage direct din agentul 007?

Evident, dreptul la libera exprimare este absolut si, iata, un izvor nesecat de umor. De asta imi pare bine ca traiesc in partea luminata a lumii!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU