Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4856 > Actualitate Nr. 4856 de miercuri, 17 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Încă o aripă frîntă!


Pilotul Petre Cătuneanu, mort în Lacul Siutghiol, era din Buzău

El este fratele celebrei jurnaliste Marilena Nedelcu, iar soția lui este profesor la Liceul de Nevăzători

articol de: Doru GHEORGHIADE
Printre victimele tragicului accident aviatic produs luni seară pe lacul Siutghiol se numără și un buzoian, Petre Cătuneanu. Bărbatul era chiar pilotul elicopterului, era angajat al Ministerului de Interne cu gradul de comandor și avea experiență îndelungată la manșă. Buzoianul era căsătorit, soția sa este Laura Emilia Cătuneanu, profesor la Liceul de Nevăzători din Buzău și avea o fiică studentă la SNSPA. Cu mii de ore de zbor la activ, pilotul buzoian era apreciat de colegi și superiori, tragicul accident luîndu-i prin surprindere pe apropiați. 

Patru victime în tragedia aviatică

Luni seară în jurul orelor 16 un elicopter s-a prăbușit în zona Butoaie din nordul stațiunii Mamaia. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul și două cadre medicale - o doctoriță și o asistentă me­dicală. Locul unde a căzut se află la 150 - 200 de metri de mal. Inițial prima persoană scoasă la mal a fost doctorița, care a fost resuscitată, dar a decedat după cîteva ore, iar celelalte victime, printre care și pilotul, au fost căutate ore întregi de scafandri.

Pilotul Petre Cătuneanu este fratele cunoscutei jurnaliste Marilena Nedelcu

Pilotul Petre Cătuneanu, decedat în accidentul aviatic de la Siutghiol, Constanța, este fratele cunoscutei jurnaliste Marilena Nedelcu. El a copilărit în Buzău, a făcut gimnaziul la Școala nr. 15 „G.E. Palade“, după care a urmat Școala de Aviație și pentru că a avut note bune atît la probele practice cît și la teorie a fost repartizat în 1990 la Aerodromul Militar din Tuzla. Buzoianul a activat cîțiva ani acolo și a locuit în Constanța, iar după căsătorie, pentru că el și soția erau ambii din Buzău, au preferat să se mute în orașul de baștină, unde aveau părinții. După o perioadă, Petre Cătu­nea­nu s-a transferat la Ministe­rul de Interne și-a închi­riat o locuință în București, fiind foarte fericit în ultima vreme că era foarte aproape de fiica sa Miruna. 

Șocați de veste

Vestea a picat ca un trăznet pentru prietenii și cunoscuții pilotului care au început să transmită mesaje de condoleanțe familiei. Fiica pilotului i-a transmis un ultim mesaj sfîșietor: „Ți-ai dat viața pentru ce iubeai mai mult: să zbori și să salvezi vieți. Tu ești eroul meu! Dumnezeu să te ierte!“.

Experiență la manșă

Comandorul  Petre Corneliu Cătuneanu lucra în MAI de 10 ani și avea 2.900 de ore de zbor dintre care 2.000 pe elicopter de tip EC 135, așa cum era și aparatul cu care s-a prăbușit luni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU