Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4824 > Actualitate Nr. 4824 de vineri, 31 octombrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Politicul a decis


Muzeul Județean rămîne închis

Proiectul privind darea în folosință a clădirii din Bulevardul Bălcescu a picat pentru treia oară în ședința Consiliului Județean

articol de: Laurențiu MARINOV
Muzeul Județean rămîne închis
 
Redeschiderea Muzeului, cel mai fierbinte punct al ordinii de zi al ședinței Consiliului Județean, a iscat scandal încă înainte de a fi supus la vot.         
A fost o ședință plină de discursuri, de rugăminți, de ironii gratuite, de replici tăioase, cu invocarea DNA-ului. Totul a fost în zadar pentru că proiectul de hotărîre a picat la vot. Pentru a treia oară.
Președintele CJ, Cristi Bîgiu a încercat să-l pună la punct pe consilierul PDL Raul Florescu pentru că a zîmbit ironic în timp ce directorii celor trei instituții găzduite de Muzeul Județean, prezenți la ­șe­dință, au cerut aleșilor județeni să voteze pentru darea în folosință a clădirii din Bulevardul Bălcescu. Florescu a luat-o în nume personal și s-a răstit la șeful CJ, căruia i-a replicat că nu datorează nimănui explicații. 
 Proiectul de hotărîre a întrunit 22 de voturi, din partea PSD, PLR și a celor doi independenți, în timp ce reprezentanții PNL au absentat, iar cei de la PDL, împreună cu singurul consilier PP-DD prezent în sală, s-au abținut. Raul Florescu, parcă mai rupt ca oricînd de realitate, a venit cu niște argumente aiuritoare, aducînd în discuție subiectul Maternitatea și făcînd niște similitudini total anapoda între cele două obiective. Mai mult, el a declarat că nu vrea să voteze ceva ce-l poate duce în fața organelor de anchetă ale DNA. De unde și pînă unde deschiderea Muzeului Județean ar trebui cerecetată de procurorii anticorupție, știe probabil doar Florescu. El a insistat că s-au petrecut lucruri necurate în timpul reabilitării imobilului, dar a refuzat să ofere măcar un indiciu în acest sens, de unde se poate trage concluzia că adversarii săi politici, care 
l-au atacat în ședință, au avut dreptate de această dată și că abținerea de la vot este rezultatul unei răfuieli. 

Liberalii îl pedepsesc pe Bîgiu

În privința poziției libe­ralilor, fostul lor coleg, Cristi Bîgiu, a avut o explicație. În ședința de comisie, domnul Bădulescu, consilier al PNL, a fost întrebat de ce votează împotrivă și a zis că: „Îl pedepsesc pe Bîgiu. Nu știu cine se crede domnul Bădulescu de poate să pedepsească, dar credeți-mă că nu mă pedepsește pe mine, este vorba doar despre comunitate. Este ușor să ne ascundem în spatele vorbelor și să spunem ce eforturi depunem noi pentru binele comunității cînd ne întîlnim cu oamenii și acum să voteze împotrivă. Îmi pare rău că consilierii PNL nu s-au prezentat la această ­șe­dință“, a afirmat Cristi Bîgiu, președinte Consiliul Jude­țean.

Tentativă de mineriadă

În sală au fost prezenți profesori de la Școala ­Po­pu­lară de Artă, directorul Teatrului George Ciprian și noul director al Muzeului Județean, care au încercat să-i convingă pe con­silieri cît de importantă este pentru comunitate inaugura­rea clădirii. Intervențiile acestora au fost catalogate la finalul ședinței de către același Raul Florescu drept o „tentativă de mineriadă”, acuzînd angajați ai Consiliului Județean că ar fi pus totul la cale. După care a revenit discursul sec despre Maternitate și Spitalul Ju­de­țean, fără nici o legătură cu subiectul disputei. „Astăzi ați asistat la o încercare de mineriadă care a fost orchestrată inclusiv de anga­jați ai CJ care-și au copiii la această Școală Populară de Artă. Știu, dar nu vreau să nominalizez cine a orchestrat“, a declarat consilierul PDL Raul Florescu. Pro­iec­tul privind darea în ­folo­sință a clădirii Muzeului Județean este singurul care a picat, celelalte care au fost pe ordinea de zi, întrunind numărul de voturi necesare pentru a fi adoptate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU