Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2515 > Actualitate Nr. 2515 de vineri, 20 octombrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Căldura, la mare preț

articol de: Florina Arghir Popescu
Căldura, la mare preț
 

CET Buzău funcționează de ieri la turație maximă, prin urmare majoritatea apartamentelor din Buzău primesc de azi noapte căldură. Temperaturile atmosferice din ultimele zile nu au ținut cont de dorința buzoienilor și au atins acele valori care au obligat municipalitatea să înceapă furnizarea căldurii.
Căldura, marfă fără preț
La conferința de presă organizată ieri la Palatul Comunal, viceprimarul Constantin Ionescu a subliniat că, în afara cererilor venite din partea cetățenilor, puține ce-i drept, legea obligă autoritățile să furnizeze agent termic populației în cazul în care temperaturile se situează sub 10 grade Celsius, trei nopți consecutiv. Lucru care s-a întîmplat. Incert rămîne doar prețul energiei termice, fapt care determină decizia multora de a refuza deocamdată încălzirea apartamentelor. Pentru aceștia, spune viceprimarul Ionescu, singura soluție este aceea de a opri furnizarea agentului termic de la robinetul aflat la subsol. În speranța că existența unui singur robinet, și pentru cei care doresc căldură și pentru cei care refuză categoric, nu va naște tărăboaie între vecini, menționăm că Primăria va furniza anul acesta căldură la temperaturi care vor fi stabilite în funcție de temperaturile de afară.
Prețul gigacaloriei nu este bătut în cuie
În ceea ce privește posibilitatea cetățenilor de a refuza serviciul de încălzire, viceprimarul Constantin Ionescu este și el de părere că nu este exclus ca reluarea serviciului de încălzire să nu se justifice deocamdată, cîtă vreme au loc comentarii asupra prețului gigacaloriei. Zilele trecute, Consiliul Local Municipal Buzău a adoptat hotărîrea prin care prețul gigacaloriei a fost scăzut de la 1850 RON la 1345 RON, măsură care a produs ample nemulțumiri la nivelul conducerii Primăriei Buzău. Cel mai probabil săptămîna viitoare, respectiva hotărîre ar putea fi atacată în contencios administrativ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU