Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4801 > Actualitate Nr. 4801 de marti, 30 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Punct de vedere


Pericolele de lîngă noi

articol de: Doru GHEORGHIADE
Un băiat rănit în dragoste s-a transformat într-un ucigaș în masă, pe DN 1. După ce a scris pe Facebook că nu mai poate trăi, s-a urcat în mașină, a accelerat la maximum și s-a năpustit peste un alt autoturism care s-a aflat în acele fracțiuni de secundă în locul nepotrivit. „Natura umană n-o putem cunoaște niciodată”, îmi explica un specialist în boli mintale. Foarte posibil ca medicul psihiatru să aibă perfectă dreptate. Habar n-avem pe lîngă cîți nebuni trecem zilnic. Ideea e să apucăm să ne dăm seama că-s smintiți înainte să dea peste noi cu mașina. În rest, nu prea avem nici o șansă.
Noi, cei de lîngă ei, nu sîntem obișnuiți să ­reacționăm cînd vedem că un semen de-al nostru „o ia razna”. Ne limităm la a spune: „Lăsați-l în pace! Așa e el, mai altfel!”.Numai că există momente în care ar trebui cu orice risc să-i ajutăm pe acești suferinzi.
Să fim mult mai atenți cu semenii care devin ciudați și să-i ajutăm.Sistemul medical nu-i poate, iată, descoperi la timp, iar atunci cînd îi dibuiește pe unii dintre ei, îi lasă să se descurce singuri. Așe­ză­min­tele de specialitate sînt arhipline cu cei cunoscuți ca fiind bolnavi psihic periculoși. Alții, foarte mulți, sînt printre noi. Nici nu ne dăm seama ce pericol ne paște, în fiecare clipă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU