Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2509 > Actualitate Nr. 2509 de vineri, 13 octombrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
 

Vaccinul antigripal contra-cost s-a pierdutpe drum
În farmacii  se găsește doar un produs care costă 350 000 lei vechi doza

Pînă la demararea campaniei antigripale gratuite au mai rămas cîteva zile, dar vaccinurile încă nu au fost livrate la Autoritatea de Sănătate Publică Buzău de către Ministerul Sănătății. Buzoienii care nu beneficiază de imunizare antigripală gratuită își pot achiziționa vaccinul din farmacii.
Numai că în unitățile farmaceutice se găsește doar Vaxigripul, un vaccin franțuzesc care costă în jur de 35 de lei. Marcela Pleșa, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor Buzău, ne-a declarat că buzoienii nu se prea înghesuie să cumpere vaccinuri. Totuși, comparativ cu anul trecut, cererea este mai mare, iar vaccinul românesc nu va fi disponibil, deoarece Institutul Cantacuzino îl produce exclusiv pentru vaccinarea gratuită.

Campania gratuită ... mai are de așteptat

Pînă la începutul săptămînii viitoare, A.S.P. Buzău va primi o primă tranșă de zece mii de vaccinuri, iar pînă la jumătatea lunii noiembrie vor mai fi distribuite alte 15 mii. Tranșa a doua de vaccin gripal va fi distribuită în perioada 20-25 octombrie, urmînd ca cea de-a treia tranșă să fie distribuită în perioada 5-10 noiembrie. Valoarea totală a celor 25 de mii de doze este de peste 375 de mii de lei. Totuși, vaccinurile ajung destul de greu la Buzău, avînd în vedere că livrarea a fost anunțată să înceapă din 10 octombrie. Pentru vaccinarea persoanelor din zonele expuse la risc în cazul apariției focarelor de gripă aviară se va realiza o campanie de
vaccinare suplimentară în cursul lunii noiembrie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU