Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4770 > Actualitate Nr. 4770 de luni, 18 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

A suferit discret


Gabi Mihalache a fost condus pe ultimul drum de prieteni și colegi

Tînărul artist a fost înmormîntat sîmbătă în cimitirul din Zona Industrială

articol de: Laurențiu MARINOV
Zeci de prieteni și colegi, artiști buzoieni sau din Capitală și-au luat rămas bun de la Gabi Mihalache. Artistul, care a încetat din viață joi dimineață, a fost înmormîntat sîmbătă în cimitirul din Zona Industrială. Exponent de bază al noii generații de pictori, Mihalache suferea de mai multă vreme de diferite afecțiuni care i-au măcinat fatal sănătatea. 
Sculptorul Ștefan Lăzărescu, unul dintre prietenii și, în același timp, cel mai apropiat colaborator al lui Gabi Mihalache, spune că deși petreceau mult timp împreună nu știa foarte multe despre starea de sănătate a pictorului și graficianului. „Nu vorbea despre boala lui. Ne obișnuisem ca el să fenteze moartea. Pe mine vestea m-a luat prin surprin­dere, credeam că o să depă­șească și de acestă dată proble­mele medicale. Este dureros. Am vorbit cu o seară înainte cu el și îmi spunea ce planuri are. Își cumpărase pînze mari, își dorea să lucreze, își dorea să trăiască”, a declarat artistul plastic Ștefan Lăzărescu. 
Tot în plan artistic, Mihalache începuse o nouă colaborare, formînd un grup din care mai făceau parte, pe lîngă Ștefan Lăzărescu, alți doi artiști valoroși ai Buzăului, Florin Menzopol și Răzvan Mihalcea.

Începuse să vîndă lucrări

În luna mai a acestui an Gabi Mihalache a expus împreună cu prietenul său la o galerie din București. Talentul său începuse să fie apreciat și recunoscut, dovadă că în ultima perioadă reușise să vîndă cîteva lucrări. Cu toate acestea, la fel ca marea majoritate a tine­ri­lor artiști, nu reușea să se întrețină din banii cîștigați din vînzarea pînzelor. „A fost un om absolut deosebit. Ca artist, am fost fericit că i-am spus cît îmi plac lucrările lui, de grafică în special. Începuse să vîndă din lucrările lui, în urmă cu cîteva luni a vîndut trei pînze“, mai spune Ștefan Lăzărescu.

A murit acasă

Gabi Mihalache a suferit în tăcere și nu obișnuia să vorbească despre problemele medicale. Prietenii știau totuși că suferea de o afecțiune renală și că făcea periodic dializă. A murit acasă, alături fiindu-i partenera sa de viață, Irina.  Gabi Mihalache s-a născut pe 8 noiembrie 1971, la Buzău. Era absolvent al Universității de Arte din București și activa ca liber profesionist.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
45 de milioane de euro pentru drumurile din județul Buzău
Cercetătorul Costel Vînătoru, director al Băncii de Gene

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU