Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2219 > Actualitate Nr. 2219 de luni, 31 octombrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Administratorii, in primul rînd manageri


Municipalitatea lansează un proiect de hotărîre pentru funcționarea asociațiilor de proprietari

articol de: Florina ARGHIR
Municipalitatea lansează un proiect de hotărîre pentru funcționarea  asociațiilor de proprietari
 

Administratorii unei asociații de proprietari vor trebui să dovedească, în primul rînd, că sînt buni manageri. Setul de măsuri inițiat de autoritatea locală, cu privire la sancționarea administratorilor de asociații de proprietari, nu rezolvă pe deplin problemele curente ale locatarilor.

Administratorii asociațiilor de proprietari au nevoie așadar de o pregătire adecvată funcției respective. Responsabilii primăriei municipiului Buzău sînt de părere că majoritatea dintre ei habar nu au care sînt toate legile care reglementează organizarea și funcționarea asociației de proprietari.

Este și motivul pentru care primăria lansează un nou proiect de hotărîre privind normele specifice de funcționare a asociațiilor de proprietari.

Administratorii vor trebui să învețe cum să rezolve problemele locatarilor
Documentul la care ne referim se fundamentează pe toată legislația care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari.

El a fost prezentat de viceprimarul Ionescu, vineri, în cadrul conferinței de presă organizate de PD Buzău: "Ținînd cont de problemele tot mai frecvente, sesizate de locuitorii municipiului Buzău, cu privire la degradarea continuă a părților comune, am căutat să punem la punct aspecte referitoare la constatarea necesității efectuării lucrărilor de reparații, contractarea firmelor specializate în efectuarea lucrărilor, întocmirea documentației aferente, precum și modalitatea de finanțarea a acestora".

Nici cenzorii nu se mai angajează oricum

Conform proiectului de hotărîre pus la punct de municipalitate, nu pot fi atestate persoanele care nu au capacitate profesională corespunzătoare, nu au capacitate deplină de exercițiu și nici starea de sănătate și profilul psihologic corespunzător desfășurării unei astfel de activități, care nu cunosc legislația specifică administrării condominiilor, care au suferit o condamnare definitivă pentru săvîrșirea unei infracțiuni sau care au produs delapidări la vechiul loc de muncă.

Există prevederi și cu privire la cenzori, care vor trebui să facă dovada că au pregătire în domeniul financiar, că nu au prevenit săvîrșirea unor delapidări  și lipsuri în gestiune, în cazul în care au mai lucrat în asociații de proprietari și că nu au suferit o condamnare definitivă pentru săvîrșirea cu intenție a unei infracțiuni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU