Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4686 > Actualitate Nr. 4686 de joi, 17 aprilie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Onoare și generozitate


Municipalitatea și-a premiat 8 noi cetățeni de onoare

Totodată directorului Colegiului "B.P. Hasdeu" i s-a conferit titlul de omul anului 2013 la Buzău

articol de: Mirela DUMITRU
Municipalitatea și-a premiat 8 noi cetățeni de onoare
 
Municipiul Buzău are de ieri 8 noi cetățeni de onoare. Miercuri, la Palatul Comunal, în prezența primarului Constantin Boșcodeală, a subprefectului George Sava și a altor reprezentanți ai unor instituții publice locale a avut loc festivitatea de premiere și de conferire a titlurilor de cetățean de onoare al municipiului Buzău. Comandantul Garnizoanei Buzău, alături de alte 7 personalități care s-au remarcat în domeniile cultură, artă și educație precum și cei doi jurnaliști decedați în tragedia de la Mihăilești și cameramanul Laurențiu Păun, decedat la datorie la începutul lunii martie, au întregit panoul cetățenilor de onoare ai municipiului.  

Gest nobil

Galeria cetățenilor de onoare ai municipiului Buzău s-a mărit ieri cu 8 noi membri. În această a X-a ediție a Zilelor Buzăului, ieri a avut loc festivitatea de premiere și conferire a titlurilor de cetățeni de onoare ai municipiului Buzău unor personalități care s-au remarcat în diferite domenii ale cunoașterii. Singurul cetățean de onoare în viață este generalul Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica. Lucian Foca dă dovadă de altruism, iar banii primiți de la primărie îi va dărui fetiței din Movila Banului, care s-a născut pe 26 ianuarie, pe un viscol cumplit și pentru care autoritățile au dus o luptă grea cu furia naturii să ajungă la femeia aflată în chinurile facerii. "Am avut surpriza să primesc din partea Consiliului Local, a domnului primar o recompensă în bani. Acea recompensă am decis împreună cu soția mea, cu copilul meu, cu băiatul meu, să o donăm familiei acelui copil care s-a născut în acele zile pline de viscol și zăpadă și încercăm să cumpărăm un trusou pentru acea fetiță care să-i fie util în viață", a declarat general de brigadă Lucian Foca, comandantului Diviziei 2 Infanterie Getica.

Decorați post-mortem

Din păcate, ceilalți buzoieni au primit titlul de cetățeni de onoare post-mortem. Printre ei și cei 3 jurnaliști care au murit în timp ce își făceau datoria. "Cred că într-adevăr, în momentul de față, putem spune că este un eveniment care se întîmplă an de an, sîntem la a 10-a ediție, iată că numărul de cetățeni de onoare a crescut la peste 60. Astăzi s-au decorat și post-mortem, în primul rînd e vorba de ziariștii care au pierit la datorie", a afirmat Constantin Boșcodeală, primar municipiul Buzău. Elena Popescu  i Ionuț Barbu, ambii morți în 2004 în explozia de la Mihăilești și cameramanul Laurențiu Păun, lovit mortal luna trecută, de o mașină scăpată de sub control, în timp ce filma un alt accident rutier. Rudele celor trei jurnaliști au primit din partea municipalității diplomele și un plic cu 500 de lei. "Sînt sigură că Laurențiu ar fi fost mîndru că atît cît a stat acolo a fost prețuit și ar fi făcut foarte multe dacă ar fi trăit pentru orașul lui, pentru locurile în care s-a născut, dar totul s-a oprit atunci și asta a fost. Mulțumesc tuturor", a precizat Adriana Păun, mama cameramanului Laurențiu Păun.

"Omul anului"

Tot miercuri i s-a acordat titlul de omul anului 2013 directorului Colegiului "B.P. Hasdeu", Ionel Banu. Manifestările dedicate Zilelor Buzăului se vor încheia pe 10 mai cu un salon literar desfășurat la Palatul Comunal.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
"Banca de Gene pune România pe harta științifică a lumii"
Nicu și Bogdan au murit împreună
Capi ai unei rețele de proxeneți, arestați

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU