Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2481 > Actualitate Nr. 2481 de duminica, 10 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Conform acuzelor lansate de deputatul Cezar Preda,


Șeful Electrica S.A., acuzat de trafic de influență pentru Eximprod Grup

articol de: (D.G.)
Șeful Electrica S.A., acuzat de trafic de influență pentru Eximprod Grup
 

Scandalul Eximprod a ajuns la București. Vineri, deputatul P.D. Cezar Preda a arătat într-o conferință de presă că în urmă cu cîteva zile a dat nas în nas în antecamera ministrului Blaga cu acționarul Eximprod Grup, Gheorghe Manole. Afaceristul venise, potrivit deputatului Preda, pentru a-și asigura suportul ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, spre a-și putea vinde terenul de 6 hectare de vizavi de XXL cumpărat cu 200 de mii de euro de la Primăria Buzăului.
Aceeași sursă a precizat că intrarea la ministru a fost rezolvată de șeful cel mare de la Electrica S.A., care astfel a pus la cale un real trafic de influență. Cum a putut primi Eximprod sprijinul celor mai de seamă personalități din Electrica S.A. nu e greu de dedus. Atîta vreme cît Eximprod este în mod suspect unic furnizor de echipamente pentru Electrica S.A., legătura nu este deloc greu de făcut. Se pare că Ghe. Manole nu a obținut ce și-a dorit, în schimb deputatul Preda i-a asigurat vineri pe buzoieni că militează fie pentru realizarea la ieșirea din Buzău către Mărăcineni a unui parc industrial, așa cum s-a angajat Eximprod prin contract, fie pentru returnarea terenului către comunitate. Dacă nu va respecta clauzele contractuale, Eximprod va înapoia comunitățiii cele 6 hectare de teren cumpărate la preț modic.
Afacere imobiliară serioasă
În 2004, cu o lună înainte ca P.S.D. să piardă puterea în Consiliul Local Municipal, municipalitatea încheia în contul C.L.M. un contract de vînzare cumpărare cu Eximprod pentru un teren de 6 hectare de teren, contra sumei de 200 de mii de euro. Condiția stipulată în contract era ca pe terenul respectiv să se construiască un parc industrial. Evident că nu s-a construit nimic, iar Eximprod dorește cu ardoare să vîndă terenul unui mare retail-ist, dispus să dea 3,5 milioane de euro pe teren. A ieșit însă scandal atunci cînd vînzarea aproape se perfectase iar Eximprod era pe punctul să dea un mare tun imobiliar pe spinarea comunității. Altminteri, Eximprod a mai realizat o afacere asemănătoare, preluînd pe mai nimic fundația din spatele Direcției de Finanțe, pe care construiește un așa zis Centru de Afaceri. Rămîne de văzut care va fi reacția celor din C.L.M., obligați să îndrepte afacerea păguboasă lăsată de predecesorii lor.

 

COMENTARII

dumitru:
FUnctionari publici suspendati in primaria BUZAU
Domnule DEPUTAT CEZAR PREDA,

in primul rind sa raspunda penal pentru matrapazlicurile respective cu EXIMPROD , functionarii publici din primaria BUZAU care au semnat contractele respective...pt ca altfel...ei sunt primii raspunzatori.

Dati un exemplu electoratului ca s-a indreptat ceva de cind PD este la putere si depuneti eforturile pt suspendarea din functie a celor 3 functionari urmariti penal pt concesionari ILEGALE din palatul comunal: CIMPEANU POMPILIU, NEDELCU STEFAn si SAMOILA TITUS. Electoratul va vedea ca PD a respectat sloganul din campania din 2004 : ARDE-i PE CORUPTi!! altfel aceste vorbe vor ramine vorbe in vint.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU