Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2239 > Actualitate Nr. 2239 de miercuri, 23 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Ieri, directorilor de școli li s-a spus:


Greva din învățămînt e la discreția profesorilor

articol de: Sorin DINCO
Greva din învățămînt e la discreția profesorilor
 

Ieri, în cadrul unei ședințe a conducerii Inspectoratului Școlar Județean (S.Î.P.) Buzău, cu directorii de școli și licee din județ, șefilor de școli li s-a confirmat că profesorii din subordine au singuri frîiele grevei generale. Se actutizează problema recuperării orelor și a susținerii tezelor semestriale.

Ședința a avut pe ordinea de zi prelucrarea noutăților privind mișcarea personalului didactic și alte comunicări din domeniul educației.

Prezent în prezidiu, inspectorul școlar general Gheorghe Bodea s-a adresat directorilor de școli și pe tema grevei generale: "Nu pot să oblig pe nimeni să iasă din grevă, cum nici nu pot să-i fac să rămînă în grevă. Fiecare profesor decide pentru ce optează în continuare." Întrebat despre discuțiile pe care le-a mai purtat cu sindicaliștii buzoieni săptămîna aceasta, șeful I.Ș.J. ne-a declarat:

"Nu am mai discutat nimic despre grevă. Ceea ce ne-au cerut vineri, după miting, nu poate fi soluționat pe plan local, iar ei știu bine lucrul acesta. Am discutat, în schimb, despre primirea salariilor pe luna decembrie în luna decembrie. Legea spune clar că banii se iau în luna următoare lunii muncite, iar asta, din nou, nu mai depinde de noi. Să vedem, însă, cît va mai ține greva și cum se va face recuperarea materiei pierdute." 

Astăzi, în aproape toate școlile, au loc ședințe ale sindicatului și ale consiliilor școlare. Peste 70% dintre cadrele didactice buzoiene erau, ieri, încă în grevă. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU