Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2478 > Actualitate Nr. 2478 de joi, 7 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Prădătorii de containere țin pe loc campaniile de curățenie a orașului

articol de: (M.I.)
Prădătorii de containere țin pe loc campaniile de curățenie a orașului
 

Containerele de gunoi ce sînt utilizate neglijent de cetățeni și răscolite zilnic de alții ce au ca scop valorificarea resturilor ne oferă imagini dezolante ce fac parte din peisajul cotidian al cartierelor buzoiene.
În toiul nopții, prin unele cartiere buzoiene ai neplăcuta surpriză să constați cum sacoșile pline cu gunoi își iau zborul pe geam și aterizează în fața sau spatele blocului. Pe timp de vară mirosul devine insuportabil, dar se pare că locatarii sînt mulțumiți să facă acest mic sacrificiu de a sta cu miresmele sub nas, pentru a evita o scurtă plimbare pe care în mod normal fiecare dintre noi o face în primul rînd din respectul față de sine, față de ceilalți, și pentru că termenul de om civilizat mai presupune din cînd în cînd și să-ți duci gunoiul din casă și să nu-l lași la voia întîmplării.
Plăceri ciudate
Paradoxal sau nu, există unii care au plăcerea nebună de a merge cu resturile pînă în preajma containerelor, și apoi îl aruncă în mod intenționat pe lîngă, probabil simțindu-se în al nouălea cer cînd reușesc să facă asta. Chiar dacă există și unii cetățeni cu simț de răspundere atunci cînd vine vorba de transportarea unei simple găleți sau sac de gunoi cu destinația către cel mai apropiat container, în urma lor apar alții, care au grijă ca zona rezervată centrului de reciclare să fie permanent inestetică, acoperită cu un mozaic lăudabil din punct de vedere artistic, ce are în componență resturi alimentare de tot soiul, obiecte de uz casnic, articole vestimentare uzate, sticle și chiar oasele unor animale intrate în putrefacție.
Măsuri deloc severe
Cutiile cu gunoi sînt golite și igienizate de către firmele ce au în administrare respectivele containere, după un program prestabilit, însă prădătorii civilizației de plastic sînt mult mai activi decît lucrătorii firmelor responsabile cu transportarea gunoiului. Măsurile luate pentru sancționarea celor care își aruncă gunoaiele după bunul plac și transformă ocupația altora într-o muncă inutilă nu sînt deloc severe, fapt pentru care dezordinea din zona containerelor și aglomerația de resturi dintre culoarele blocurilor sînt primele imagini pe care le vede un cetățean la prima oră a dimineții în drum spre serviciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU