Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2238 > Actualitate Nr. 2238 de marti, 22 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

După ce a accidentat un tînăr pe trecerea de pietoni,


A stat ascuns să-i iasă alcoolul din sînge

articol de: Mărgărit GROSU

Adaptabilitatea conducătorilor auto la soluții care să-i scape de răspundere este nelimitată.

Dacă la contravențiile simple eschivarea acestora este trecută cu vederea, la accidentele grave și mai ales atunci cînd alcoolul conduce autoturismul toleranța nu-și mai are locul.
Și totuși, aceștia sînt cei care încearcă din răsputeri să găsească noi soluții de scăpare. Fuga de locul faptei în cazul accidentelor auto a intrat deja în practica șoferilor care își dau seama după producerea evenimentului că sînt în stare de ebrietate.

Sînt descoperiți destul de repede și mulți care nu se pot abține de la pahar și în același timp de la volan susțin că au fost cu mintea limpede. Greu de crezut, dar tot răspund pentru fuga de la locul accidentului. O nouă metodă hibrid vine parcă să fie testată pe piață.

Cea  în care șoferii cu capsa pusă, implicați în accidente, fug de la locul accidentului, dar se prezintă la Poliție după ce au considerat că le-a ieșit alcoolul din sînge. Metoda a fost testată sîmbătă de D.G. din Buzău, care a accidentat la orele 18.15 un tînăr pe o trecere de pietoni pe raza comunei Mărăcineni.

L-a lăsat lat și a fugit. Ros de remușcări, s-a prezentat la Poliția municipiului Buzău pe la orele 19.00, cînd a apreciat că alcoolul i-a părăsit venele. Rezultatul testului alcoolscopic i-a arătat însă că s-a înșelat. De victimă s-a ocupat însă altcineva, care a transportat-o de urgență la Spitalul Județean, unde a rămas internată. Se pare că metoda brevetată nu merge și fugarul va răspunde pentru ambele fapte.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU