Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2455 > Actualitate Nr. 2455 de vineri, 11 august 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Primăriei i s-a mai făcut poftă de 20 de autobuze noi

articol de: Eugen ZĂVOIANU
Primăriei i s-a mai făcut poftă de 20 de autobuze noi
 

Nici nu au fost scoase bine din garaje cele zece nou autobuze BMC, pentru a rupe gura tîrgului, că edilii buzoieni s-au gîndit la o nouă achiziție de marcă. Este vorba despre cumpărarea a încă 20 de autobuze noi-nouțe care să înlocuiască, odată pentru totdeauna, rablele ce populează acum orașul. Investiția ar trebui să fie făcută anul viitor, urmînd ca bugetul municipalității să fie ajustat corespunzător, astfel încît să poată suporta achiziția.
Problema principală nu va fi, însă, alocarea unor sume în bugetul pe anul viitor pentru cumpărarea a încă 20 de autobuze, ci acivitatea societății Trans Bus. Mai exact, societatea de transport în comun trebuie să arate că este capabilă să își îmbunătățească activitatea economico-financiară, astfel încît să obțină și ceva bani pentru amortizarea cheltuielilor și a subvențiilor acordate de Primărie. Constantin Boșcodeală afirmă că rata de leasing pentru achiziționarea primelor zece autobuze este de 1,2 miliarde de lei lunar, la care se adaugă încă aproape 300 de milioane de lei pe lună rata pentru asigurarea autobuzelor. La aceste cheltuieli trebuie luate în calcul încă 3- 3,5 miliarde de lei lunar, subvenția acordată Trans Bus de către Primărie pentru gratuități și reduceri în transportul în comun. În aceste condiții, bugetul local ar trebui să suporte în fiecare lună aproape cinci
miliarde de lei. "O asemenea sumă, cinci miliarde de lei, nu va putea fi suportată de bugetul municipiului. Așa că așteptăm de la Trans Bus o îmbunătățire a activității economico-financiare, astfel încît efortul financiar al municipalității să ajungă la cît este acum, adică trei miliarde de lei", precizează Constantin Boșcodeală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU