Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2452 > Actualitate Nr. 2452 de marti, 8 august 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Se curmează migrația pacienților de la un medic la altul

articol de: Corina RĂCHIȚEANU

Printre măsurile nou adoptate o dată cu reforma din sistemul sanitar se numără și posibilitatea pacienților de a nu-și mai putea schimba medicul de familie decît la șase luni și nu la trei luni, cum se întîmpla pînă acum. La nivelul județului Buzău, migrația pacienților de la un medic la altul și-a mai redus din elan, astfel că foarte puține persoane aleg în ultima perioadă să apeleze la serviciile unui alt cadru medical. Medicul de familie Ioan Draghia ne-a declarat că motivele pentru care unii dintre pacienți aleg să se transfere la un alt medic nu au o justificare concretă. "Foarte mulți medici nu își tratează bolnavii în cele mai bune condiții, dar nu din lipsă de profesionalism sau din rea-voință, ci pentru că numărul asiguraților de pe listele lor este mult prea mare și se poate întîmpla să nu poată face față. Dacă oamenii stau la coadă în fața cabinetului de două-trei ori, li se pare că medicul nu se ocupă de ei și aleg să se transfere la un altul, ceea ce nu este tocmai normal".De asemenea, există medici care au pe listele lor chiar și 2500 de pacienți, dar sînt și medici care nu au mai mult de 300. De la reprezentanții Casei Județene de Asigurări Buzău aflăm că multe persoane de la țară își aleg un medic de familie din oraș.
Exemplele de medici din mediul rural care nu își fac treaba cum trebuie sînt multe și generează nemulțumiri din partea oamenilor, care se înscriu pe listele și așa încărcate ale medicilor de familie din oraș.

 

COMENTARII

Udrea Alexandra:
ziaristi de doi lei
"Se curmeaza"? Ce scoala ati terminat doamna sau domnisoara? Potrivit DEX corect este "se curma". Mai cititi stimati ziaristi ai cotidianului SANSA
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU