Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2436 > Actualitate Nr. 2436 de joi, 20 iulie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Conductă buzoiană cu evaziune de proporții, dezafectată la Constanța

articol de: Florina Arghir Popescu
Conductă buzoiană cu evaziune de proporții, dezafectată la Constanța
 

Afacerile evazioniste cu fier vechi au înflorit și la Buzău. Verificări încrucișate de comisarii de Gardă Financiară  din Buzău și Constanța au scos la iveală tranzacții clandestine de fier vechi între firma SC "Dani Metal Forest" SRL Buzău și firme fantomă constănțene. Operațiunile comerciale ilicite au fost evidențiate de un număr de 45 de facturi fiscale fictive.  Controlul Gărzii Financiare a stabilit că firma buzoiană "Dani Metal Forest" SRL s-a sustras de la  plata obligațiilor către bugetul de stat, iar reprezentanții săi și-au însușit sume necuvenite de bani.
Operațiuni comerciale fictive în contabilitate
După cum anunțam în ediția de ieri, Garda Financiară Buzău s-a implicat în controale încrucișate cu instituția omologă din județul Constanța pe o speță care a vizat tranzacții de fier vechi între firmele buzoiene constănțene. În urmă cu două zile, comisarul-șef al Gărzii Financiare din Buzău, Ion Leu, s-a rezumat la a menționa doar că verificările încrucișate urmăresc fapte de evaziune fiscală. Firma verificată, SC "Dani Metal Forest" SRL, înregistra în evidențele financiar contabile proprii operațiuni comerciale fictive, societatea verificată eludîndu-se astfel de la plata unei sume de aproape 2 miliarde de lei către bugetul de stat.
Irakieni și chinezi, asociați în firmele fantomă
În urma verificărilor încrucișate s-au identificat mai multe elemente care probează că o  serie de operațiuni comerciale, cu țeavă dezafectată, deșeuri metalice, obiecte de inventar, operațiuni de transport și alte prestări servicii, ce au fost consemnate de agentul economic, în 45 de facturi fiscale fictive. Partenerii comerciali erau firme "fantomă", aflate în proces de dizolvare, ce nu depuseseră situațiile contabile prevăzute de cadrul legal și aveau ca asociați cetățeni irakieni și chinezi, care nu erau stabiliți în România. Facturile dețineau date false, inexacte referitoare la ștampilele aplicate, identitatea furnizorului, a mijloacelor de transport sau a delegatului. Din calculele efectuate de comisarii Gărzii Financiare Buzău a reieșit că înregistrarea documentelor respective în contabilitatea societății buzoiene a avut ca implicații fiscale atît sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul de stat, cît și însușirea necuvenită  a unor sume de bani de către reprezentanții SC "Dani Metal Forest" SRL Buzău. Actul de control a fost înaintat Direcției Ggenerale a Finanțelor Publice Buzău, pentru a calcula în întregime obligațiile fiscale pe care SC "Dani Metal Forest" SRL le datorează bugetului de stat. În același timp, Garda Financiară a sesizat și Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Adolescenți prinși cu droguri, în Parcul Crîng
Un buzoian, membru al mafiei siciliene, săltat la el acasă
Instanțele de judecată au început să anuleze licențele "Trans Bus"

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU