Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2418 > Actualitate Nr. 2418 de joi, 29 iunie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Serviciul de Investigare


Fraudelor se interesează de datoriile firmelor la fondul de asigurări de sănătate

articol de: Florina Arghir Popescu
Fraudelor se interesează de datoriile firmelor la fondul de asigurări de sănătate
 

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a blocat conturile a circa 100 de agenți economici din județul Buzău, care au acumulat datorii la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Datoriile respective au fost preluate de AVAS și ating cîteva zeci de miliarde, conform directorului CJAS Buzău, medicul Aurelian Podeanu.  Conducerea AVAS spune că la scadență au plătit doar agenții economici care aveau datorii cuprinse între  1 și 10 milioane ROL.

La Buzău, 111 debitori
Acțiunea de blocare a conturilor la firmele care au acumulat datorii la fondul asigurărilor de sănătate a fost declanșată de AVAS la începutul acestei luni. La nivel național, AVAS a blocat conturile a peste 5500 de firme private, care au datorii preluate de AVAS de la casele județene de asigurări de sănătate. La nivel național, AVAS are de recuperat aproximativ 1000 de miliarde de ROL. Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, medicul Aurelian Podeanu, a ținut să sublinieze că agenții economici aflați în situația respectivă au avut termen să plătească de bună voie, pînă pe data de 12 iunie 2006. Depășirea termenului respectiv s-a soldat cu blocarea conturilor bancare la toți debitorii. Din datele puse la dispoziție de CJAS Buzău rezultă că, numai la nivelul județului Buzău, există 111 agenți economici ale căror datorii la fondul asigurărilor de sănătate au fost preluate de AVAS.

Poliția s-a interesat de datornici
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate  a primit, recent, o adresă din partea AVAS, prin care i se cere să facă publică situația creanțelor deținute de debitorii la fondul de sănătate, dar și vizita organelor de poliție. Directorul CJAS Buzău, medicul Aurelian Podeanu, spune că angajații Inspectoratului Județean de Poliție a solicitat lista debitorilor, pentru a verifica dacă există firme care au făcut stopaj la sursă, adică au "plătit" numai pe hîrtie obligațiile angajaților la fondul asigurărilor de sănătate. Cercetările în acest sens sînt efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor și se află în plină derulare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU