Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2365 > Actualitate Nr. 2365 de joi, 27 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Fuge pămîntul în tot județul

articol de: Mărgărit GROSU
Fuge pămîntul în tot județul
 

Alunecările de teren continuă să facă ravagii în tot județul. Autoritățile locale și județene încearcă să refacă lucrările de infrastructură afectate, dar alunecările de teren fac mereu alte pagube.

Case distruse, familii evacuate și drumuri închise
În noaptea de 24/25.04, pe raza comunei Cozieni, în satul Bălănești, s-a produs o alunecare de teren pe o distanță de aproximativ 200 metri. În urma acestui eveniment și a verificărilor efectuate de reprezentanții I.S.U.J. Buzău și Prefecturii Buzău, s-a constatat că 4 locuințe au fost distruse, astfel, Tudorache Doina care locuia împreună cu 6 copii, Ștefan Filofteia care locuia împreună cu 2 copii, Florescu Iacob care locuia împreună cu soția și Ungureanu Nicolae au rămas sub cerul liber. Persoanele au fost evacuate, fiindu-le asigurate locuri de cazare la fostul sediu al C.A.P. Bălănești, fiind rezolvată momentan problema cazării. De asemenea, au fost afectate un număr de 9 locuințe și Căminul Cultural Bălănești. Buculei Paulina, casa de vacanță a familiei Buculei Constantin, o casă nelocuită aparținînd familiei Anton Elena, Dumitru Constantin împreună cu soția și 4 copii, Dragomir Ștefan și soția, familiile Spătaru Ion și Constantin, Popa Ștefan și Andrei Maria care locuiește singură trebuie să se gîndească la refacerea caselor. Locuințele prezintă fisuri, necesitînd consolidarea, neimpunîndu-se evacuarea persoanelor care locuiesc în acestea. De asemenea, D.C. 84, care a fost afectat de alunecare, a fost semnalizat și s-a intervenit pentru reparații, circulația fiind posibilă pe un singur sens de deplasare.

La Colți și Odăile alunecările de teren fac ravagii
Comunele Colți și Odăile au fost iarăși afectate de alunecările de teren. Datorită acelorași cauze, pe raza comunei Colți, în satul Colții de Jos, locuințele numiților Roșca Elisabeta și Cîrstian Gheorghe se află în pericol din cauza unei alunecări de teren aflată la aproximativ 5 metri de locuințe. Comisia locală pentru situații de urgență a comunei Colți s-a deplasat la fața locului constatînd că ambele imobile au fisuri interioare și exterioare, existînd pericolul prăbușirii acestora. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc în cele două case. Pe raza comunei Odăile, în satul Valea Fîntînii, alunecarea de teren produsă în data de 20.04. a.c., pe D.C. 84, a evoluat  cuprinzînd întreaga parte carosabilă, formînd o diferență de nivel de aproximativ 50 cm., circulația fiind oprită. De asemenea, pe același drum comunal s-au reactivat alte 3 alunecări de teren, în zonele respective  circulația desfășurîndu-se pe un singur sens.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU