Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2360 > Actualitate Nr. 2360 de joi, 20 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

POMPIERII, GATA DE INTERVENȚIE ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE

articol de: Corina RĂCHIȚEANU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Neron Lupașcu" al județului Buzău anunță, printr-un comunicat de presă, că este gata să intervină în caz de necesitate în bisericile unde se vor oficia slujbe cu ocazia sfintelor sărbători pascale. Și în anii trecuți s-au înregistrat cîteva incendii în lăcașele de cult din Scorțoasa, Colți și Cîrlomănești, în noaptea de Înviere, care au fost stopate la timp, fără să cauzeze pagube importante.
Pînă sîmbătă, Inspectoratul ține să reamintească cîteva reguli de apărare împotriva incendiilor pe care cetățenii trebuie să le respecte, în vederea desfășurării în condiții optime a slujbei pascale. Astfel, este important ca lumînările să fie amplasate numai în sfetnice special amenajate, permanent supravegheate, protejate cu nisip și tablă și amplasate la distanță corespunzătoare față de materialele combustibile existente în biserici.

 De asemenea, copiii nu trebuie să fie lăsați nesupravegheați, iar materialele ușor combustibile, precum hîrtia și plasticul, să nu fie folosite în scopul de a proteja flacăra lumînării împotriva vîntului. Pe timpul slujbei, ușa bisericii va fi menținută deschisă, iar în condițiile în care apar incidente, copiii și persoanele în vîrstă trebuie să aibă prioritate. Fiecare lăcaș de cult trebuie să fie dotat cu stingătoare și alte mijloace de stingere, pînă la intervenția personalului calificat, pompieri sau jandarmi.
O atenție sporită va fi acordată Episcopiei buzoiene, unde, anual, la fiecare slujbă oficiată în noaptea de Înviere vin foarte mulți oameni, iar riscul de incendii și alte incidente cauzate de aglomerație este foarte mare. Același lucru este valabil și în cazul mănăstirilor Ciolanu și Rătești, cunoscute pe plan național și vizitate de sute de oameni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cauzele masacrului de la Spitalul Săpoca

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU