Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2350 > Actualitate Nr. 2350 de sambata, 8 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Pachete pentru sugarii din maternitate

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
Pachete pentru sugarii din maternitate
 

In sfîrșit, o veste bună pentru mămicile care după data de 1 ianuarie 2007 dau naștere unui copil într-o unitate spitalicească. Astfel, micuții vor primi un pachet în valoare de 1,5 milioane de lei cuprinzînd hăinuțe, lenjerie, creme și pudre. Proiectul a fost aprobat printr-o lege denumită "Coș- Bebe" și a fost adoptat miercuri seară de către senatori.

Această campanie vine în întîmpinarea descurajării nașterilor în afara spitalelor, mai ales că, anul trecut, la nivel național s-au înregistrat peste 5000 de cazuri de copii abandonați.
Totuși, în cazul în care, din diverse motive, o mămică naște acasă, după eliberarea certificatului de naștere va putea intra în posesia trusoului. Dar aceasta nu va fi posibil decît prin înaintarea unei cereri autorităților locale. Conform actului normativ, distribuirea ajutorului dat de stat se va putea face prin Consiliul Județean, în colaborare cu asistența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Avînd în vedere faptul că anual se înregistrează peste 200.000 de nașteri, suma necesară finanțării acestei inițiative este de 300 de miliarde lei vechi.

Este o campanie asemănătoare celei destinate elevilor din ciclul primar "Cornul și laptele". Ne putem da seama dacă trusourile vor ajunge sau nu la destinație făcînd o analogie cu situația în care atît în Buzău, cît și în alte județe, cadrele didactice își permit să își însușească fie cornul, fie laptele ori pe amîndouă copiilor absenți de zi. Dacă învățătorii își iau libertatea de a nu trece absențele copiilor în catalog, tocmai pentru a-și atribui produsele ce le sînt destinate, de ce nu s-ar întîmpla la fel și în cazul cadrelor medicale? Astfel, constatăm că oricărei decizii de bună credință din partea autorităților naționale îi este tăiat elanul de lăcomia și egoismul cadrelor didactice sau sanitare.
Dar poate că odată cu aderarea la UE din 2007, atît în Buzău, cît și la nivel de țară, acestea vor fi eradicate, iar nou-născuții vor putea beneficia într-adevăr de ajutorul de la stat. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cauzele masacrului de la Spitalul Săpoca

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU