Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2337 > Actualitate Nr. 2337 de vineri, 24 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Țeparii Trans Bus S.A. încă mai pot fi traȘi la răspundere

DOSARUL S-A REDESCHIS RECENT

articol de: Mărgărit GROSU
Țeparii Trans Bus S.A. încă mai pot fi traȘi la răspundere
 

Țeapa de la Trans-Bus S.A. care a cauzat societății un prejudiciu de peste 1,5 miliarde de lei pentru care este chemat să răspundă, printre alte persoane care au consimțit la derularea afacerii, și viceprimarul George Florea rămîne un exemplu de afacere cu bani publici în care interesul comunității a fost lăsat pe ultimul loc. Și asta pentru că acționarul societății este Primăria Buzău, a cărei vistierie este alimentată cu bani publici. Afacerea a ieșit la iveală în anul 2002 în urma unui control de fond efectuat de Curtea de Conturi care a constatat o pagubă de aproximativ 800 de milioane de lei produsă de firma C.P.L. București, condusă de Călin Armen și de Mihai Drăgan, care au dispărut cu banii dați de societate pentru achiziționarea unor autobuze. Condițiile în care a fost încheiat contractul și modul în care s-a convenit plata anticipată a mijloacelor de transport a determinat Curtea de Conturi să instituie sechestru asigurator pe bunurile  persoanelor vinovate. Președintele C.A., Nicolae Mivu, directorul executiv Balica Dumitru, directorul economic Jean Șerbănoiu, jurista Daniela Iutis și Petre Burada în calitate de membru C.A.  au făcut obiectul unui proces civil pus pe rol la Tribunalul Buzău.

Au intrat în funcțiune tertipurile avocățești
Procesul a fost strămutat la solicitarea directorului Balica la Tribunalul București. Prin sentința civilă nr.4472, definitivă, instanța a hotărît ca paguba și dobînzile aferente ce au ajuns la 1,5 miliarde de lei să fie suportate de Nicolae Mivu, Petre Burada, Dumitru Balica și jean Șerbănoiu, jurista Daniela Iutis fiind scoasă din cauză. Sechestrul asigurator a fost menținut pe bunurile celor patru acuzați. Au declarat recurs atît cei patru, dar și societatea Trans-Bus S.A., care cere ca alături de cei patru să răspundă pentru recuperarea prejudiciului și  persoanele scoase din cauză, atît Curtea de Conturi, dar și Tribunalul  București, adică jurista Daniela Iutis, membrul C.A. George Florea, devenit între timp viceprimar și  Gabriel Ene, și el fost membru în Consiliul de Administrație a Trans-Bus S.A.. Recursul civil se va judeca la începutul lunii mai, iar reprezentanții Trans-Bus S.A. se și pregătesc la executarea silită pentru recuperarea prejudiciului.

Reprezentanții Trans-Bus S.A. încă mai cred în pedepsirea țeparilor
În același timp, un proces penal este pe rolul Judecătoriei București, prin care se încearcă tragerea la răspundere a celor care i-au păcălit pe buzoieni. Este vorba de reprezentanții firmei C.P.L. București, Călin Armen și Drăgan Mihai. Ei au fost scoși de sub urmărire penală în anul 2003. Noul director al Trans-Bus S.A., Gheorghe Voicu, a inițiat o acțiune prin care se cerea anularea ordonanței prin care cei doi erau scoși de sub urmărire penală, lucru acceptat de Judecătoria București. Pe parcursul derulării acestui proces, la instanța penală nu s-a prezentat decît unul dintre administratorii firmei C.P.L. București, respectiv Drăgan Mihai, Călin Armen fiind dat în urmărire. Asupra cauzei penale instanța a rămas în pronunțare, iar de soluția dată de aceasta va depinde în mare măsură contribuția celor obligați în solidar la recuperarea prejudiciului cauzat societății.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU