Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2329 > Actualitate Nr. 2329 de miercuri, 15 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Iarna din martie face ravagii pe ulițele buzoiene

Vîntul și zăpada au distrus rețelele electrice și telefonice

articol de: Mărgărit GROSU
Iarna din martie face ravagii pe ulițele buzoiene
 

La Bisoca, DN 204 C a fost blocat de zăpadă
Buzăul s-a acoperit de mantia grea a iernii, chiar dacă sîntem în prag de primăvară. Furia naturii lovește parcă mai dur sau buzoienii s-au dezobișnuit cu astfel de fenomene naturale, pentru că astfel nu se explică neputința care ne apasă în astfel de situații. Vîntul, transformat în uragan în unele localități, a făcut franjuri rețele electrice, astfel că în zorii zilei de ieri 44 de localități erau în întuneric.

Pentru remedierea defecțiunilor, 26 de echipe de la Electrica S.A. operau în zonele afectate. Directorul Electrica S.A. Buzău ne-a declarat că situația se schimbă de la oră la oră. Vijelia nu a rupt stîlpii de susținere a cablurilor electrice, dar conductorii se rup destul de des. În unele localități s-au remediat defecțiunile, dar au apărut altele. Situația părea ieri sub control, în condițiile în care vîntul se mai liniștise. Faptul că  rețelele electrice cedează atît de ușor este argumentat de conducerea Electrica S.A. și prin vechimea acestora și, de ce nu, pe natura care a început în ultima perioadă să fie mai dezlănțuită.
Drumuri închise și căderi de pietre la Siriu
Drumarii de la Administrarea Drumurilor Naționale, Secția Buzău, nu au întîmpinat probleme majore, după cum declara ieri ofițerul de serviciu de la dispecerat. Probleme s-au înregistrat la Siriu, unde pietrele au început să curgă din versanți. Utilajele aflate în dotare au ieșit pe drumuri, o situație mai deosebită fiind înregistrată pe D.N.22, unde viscolea puternic. Lucrătorii de la Drumurile Județene au acționat ieri pe DJ 204 C, drum închis la intrarea în localitatea Bisoca, din cauza stratului gros de zăpadă. Drumarii au acționat pe o rază de 10 kilometri pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, în condițiile în care viscolul nu se liniștise. Ofițerul de serviciu de la dispecerat, Mircea Brăilă, ne-a declarat că cele mai mari probleme se înregistrează în localitățile Rîmnicu Sărat,Vintilă Vodă, Ciolanu și Poiana Pinului, unde utilajele lucrează la capacitate. În schimb, în zonele de cîmpie încă nu se înregistraseră probleme majore. Echipajele de informare străbăteau ieri întreg județul pentru depistarea situațiilor în care este necesară intervenția drumarilor. Rețelele Romtelecom au suferit și ele din cauza vîntului puternic, înregistrîndu-se 12 localități în care cetățenii au rămas fără ton la telefoane.
Se taie căldura
RAM Buzău anunță că, în urma unei avarii la rețeaua de termoficare, va întrerupe furnizarea agentului termic astăzi, 15 martie, între orele 7.00 - 15.00, la mai mulți dintre marii consumatori și la asociații de locatari: Spitalul CFR, Lic. Hasdeu, Lic. Agricol, Lic. de Artă, Lic. Economic, Șc. 5, Hidroelectrica, PT1 și PT3 din Micro V, PT4 și PT5 din Dorobanți I, PT6 și PT7 din Broșteni, PT15 - Mesteacănului, PT16 și PT17 din Micro III, PT18 - Obor,
PT19 - Bazar, PT20 - Dacia, PT21 - Hasdeu, PT24 - Dorobanți Ext., PT 27 și
PT28 - Dorobanți II.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU