Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2325 > Actualitate Nr. 2325 de vineri, 10 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Transportul de călători, un pic mai sigur

În această acțiune s-au implicat polițiȘtii, dar Și consilierii locali

articol de: Mărgărit GROSU
Transportul de călători, un pic mai sigur
 

Numărul mare de accidente de circulație în care au fost implicate mijloacele de transport în comun soldate de multe ori cu pierderi de vieți omenești cît și necesitatea luării unor măsuri privind prevenirea acestora au determinat polițiștii să inițieze o întîlnire cu patronatul trasportatorilor de persoane din municipiul Buzău. Întîlnirea a avut loc la sediul I.P.J. Buzău și se pare că au fost identificate unele  modalități concrete de acțiune pentru reducerea numărului accidentelor de circulație.

Măsurile concrete care ar trebui luate pentru reducerea numărului de accidente sînt însă la dispoziția C.L.M. Buzău, care are în vedere unele condiții de îndeplinit pentru operatorii de maxi-taxi, care în afară de îndeplinirea condițiilor legale privitoare la eliberarea licenței de execuție nu mai au și alte obligații. Activitatea de control a acestei activități pe raza municipiului Buzău cade tot în sarcina primăriei, dar se pare că nu sînt posibilități pentru efectuarea unor controale periodice în acest domeniu.

Consilierii locali au găsit soluții pentru ordonarea operatorilor de maxi-taxi
În schimb, consilierii locali s-au sesizat asupra neregulilor constatate în activitatea de transport public de persoane. Dacă la Trans Bus S.A. evenimentele rutiere în care sînt implicate mijloacele de transport în comun sînt foarte rare, la nivelul societății activînd încă niște norme clare privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească șoferii, precum și dotările minime pentru siguranța în trafic, la firmele private nu există decît interesul banului. Pentru aceasta în cadrul discuțiilor privind aprobarea proiectului de hotărîre privind concesionarea traseelor pentru transportul de persoane s-au ridicat unele excepții, iar votul asupra acestuia a fost amînat. Printre condițiile impuse au fost cele privind  destinația inițială a mijlocului de transport, fiind propusă interdicția transformării acestora din dubițe de marfă în microbuz. O altă propunere vizează dotările minime pe care trebuie să le îndeplinească transportatorii.

Existența unui loc de parcare și a unui dispecerat, precum și a unui număr de mijloace de transport de rezervă. În privința conducătorilor auto, cărora li se va încredința viața și siguranța călătorilor, au fost lansate unele propuneri privind criteriul minim de vechime în această activitate, precum și obligativitatea unor controale medicale periodice. Odată cu îndeplinirea acestor condiții, siguranța călătorilor în mijloacele de transport în comun va spori și în mod implicit se vor diminua accidentele de circulație în care să fie implicate mijloace de transport în comun.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Adolescenți prinși cu droguri, în Parcul Crîng
Un buzoian, membru al mafiei siciliene, săltat la el acasă
Instanțele de judecată au început să anuleze licențele "Trans Bus"

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU