Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2316 > Actualitate Nr. 2316 de marti, 28 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

O nouă tentativă de revigorare a sistemului public de transport


Autobuzele moderne vor ocoli avizul Ministerului Finanțelor

articol de: Olguța BENESCU
Autobuzele moderne  vor ocoli avizul Ministerului Finanțelor
 

Uite autobuzele, nu-s autobuzele sau " jocul de-a mijloacele de transport în comun ". Astăzi se renegociază condițiile de obținere a celor 10 autobuze pentru transportul public al municipiului Buzău. Viceprimarul Constantin Ionescu merge la discuții cu reprezentanții SC Unicredit Leasing pentru a obține, "după lupte seculare ", banii pentru autobuzele moderne. " Întrucît furnizorul autobuzelor dorește să-și mențină oferta, chiar dacă legal, a expirat încă din luna decembrie, am încercat o altă modalitate de obținere a banilor pentru aceste mijloace de transport atît de necesare", susține Constantin Ionescu.

După lupte îndelungi pentru achiziționarea celor 10 autobuze moderne, autoritățile locale au mai găsit o soluție, sistemul leasing. Pe parcursul acestei dimineți, viceprimarul municipiului Buzău, Constantin Ionescu, se va prezenta la întîlnirea de la București cu reprezentații SC Unicredit Leasing pentru a stabili criteriile cu privire la încheierea contractului în noul sistem. Vă reamintim că la sfîrșitul anului trecut autoritățile locale au pierdut posibilitatea de accesare a unui credit prin intermediul aceleiași societăți din cauza neavizării Ministerului de Finanțe."Ca urmare a
acestui sistem nu mai avem nevoie de avizul comisiei din cadrul Ministerului de Finanțe, necesar în cazul creditului bancar. Garanția cu sumele necesare acoperirii ratelor de leasing și însăși garantarea autobuzelor se va face cu bani din bugetul local, prin acest sistem autobuzele vor rămîne proprietatea firmei de leasing pînă la achitarea întregii datorii.", susține viceprimarul Ionescu.

Firma furnizoare... foarte interesată de ofertă
Deși legal oferta firmei de la care se vor achiziționa autobuzele a expirat încă din luna decembrie, reprezentanții BMC își mențin aceeași ofertă, fiind interesați să colaboreze cu Primăria Buzău.
"Să sperăm că această discuție va conduce la ceva favorabil și să concretizăm această necesitate a municipiului de a moderniza transportul public de călători. Reprezentanții firmei BMC și-au arătat disponibilitatea de a-și menține oferta cu care s-au prezentat la licitație anul trecut, chiar dacă legal oferta ar fi trebuit să expire la
sfîrșitul lunii decembrie 2005.", precizează edilul local.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Adolescenți prinși cu droguri, în Parcul Crîng
Un buzoian, membru al mafiei siciliene, săltat la el acasă
Instanțele de judecată au început să anuleze licențele "Trans Bus"

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU