Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2287 > Actualitate Nr. 2287 de miercuri, 25 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Autoritățile medicale, obligate să ia măsuri pentru evitarea accidentelor cauzate de ger

D.S.P. verifică, inițial, capacitatea de răspuns a unităților medicale din teritoriu

articol de: (F.A.P.)
Autoritățile medicale, obligate să ia măsuri pentru evitarea accidentelor cauzate de ger
 

Direcția de Sănătate Publică Buzău va trebui să pună în practică o serie de măsuri, indicate la începutul acestei săptămîni de Ministerul Sănătății, măsuri menite să limiteze numărul deceselor care ar putea fi provocate de temperaturile scăzute.
Indicațiile primite de la ministerul de resort vizează atît organizarea eficientă a Serviciului de Ambulanță, cît și măsuri prin care să se creeze posibilitatea de a le oferi un adăpost persoanelor fără locuințe.

 Vor fi convocați șefii tuturor unităților medicale din județ
Autoritățile sanitare ale județului vor trebui să ia toate măsurile prin care să fie evitate accidentele medicale, determinate de vremea nefavorabilă. Avînd în vedere temperaturile extrem de scăzute, înregistrate de la începutul acestei săptămîni, Ministerul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Buzău să organizeze la nivelul județului activitatea cadrelor sanitare de așa manieră, încît să nu fie afectată în nici un fel acordarea asistenței medicale. Prima măsură pe care DSP Buzău va trebui să o ia este aceea de a verifica toate unitățile medicale din județ cu privire la capacitatea de a acorda asistență medicală cetățenilor, în actualele condiții de temperatură.

Toate decesele vor fi raportate Ministerului Sănătății
La cererea Ministerului Sănătății, conducerea Spitalului Județean Buzău va trebui să amenajeze, în incinta respectivei unități, un spațiu în care persoanele fără adăpost să primească îngrijiri medicale.  Autoritățile sanitare vor monitoriza starea de sănătate a bolnavilor cronici, în special a celor care suferă de afecțiuni cardiace, astm și afecțiuni ale aparatului respirator și circulator. Direcția de Sănătate Publică va organiza Serviciul de Ambulanță așa încît să poată face față în această perioadă eventualelor creșteri ale numărului de solicitări. De asemenea, Ministerul Sănătății a solicitat să i se raporteze zilnic, prin intermediul Direcției de Asistență Medicală, toate cazurile de deces, cauzate de temperaturile scăzute.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU