Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2286 > Actualitate Nr. 2286 de luni, 23 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

În prima jumătate a zilei de ieri,


GERUL A DOBORÎT ȘAPTE PERSOANE

articol de: (C.D., F.A.P.)
GERUL A DOBORÎT ȘAPTE PERSOANE
 

Temperaturile extrem de scăzute, înregistrate ieri, au făcut 7 victime, pînă la orele amiezii. Un bărbat a fost găsit înghețat pe cîmp, altul, fără cunoștință, în cotețul găinilor, un cardiac din municipiului Buzău a decedat pe scările blocului în care locuia, altul în comuna Topliceni. Serviciul Județean de Ambulanță a primit, ieri, solicitări din diferite zone ale județului. La închiderea ediției ambulanțele erau în continuare solicitate pentru a prelua oameni răpuși de gerul năprasnic, drept pentru care lista victimelor rămîne în continuare deschisă.

Ambulanțele au fost solicitate în zone diferite ale județului
Ieri dimineață, în municipiul Buzău s-au înregistrat temperaturi de minus 17 grade Celsius. Potrivit meteorologilor, cele mai scăzute temperaturi s-au înregsitrat în comuna Bisoca, unde mercurul termometrului a scăzut pînă la minus 21 de grade. Vîntul a bătut cu putere în tot județul, iar în municipiul Buzău vîntul a bătut în rafale cu o viteză de peste 75 de kilometri pe oră.

Potrivit surselor din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, un bărbat a fost descoperit înghețat pe cîmp, în localitatea Cochirleanca. Încă în viață, bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Buzău, unde s-a constatat că prezenta multiple degerături ale membrelor. În municipiul Buzău, un alt bărbat, în vîrstă de 51 de ani, cardiac, a fost găsit mort pe scările blocului în care locuia. Medicii  sînt de părere că cel mai probabil decesul a fost provocat din cauza frigului. În jurul orelor 7,00 dimineața, medicii de pe salvare au mai preluat un bărbat aflat în șoc hipotermic, din zona restaurantului "Pizza Marina". El se află în prezent la Spitalul Județean, sub supravegherea strictă a medicilor. Gerul năprasnic nu a ocolit nici zona Rîmnicului. Un bărbat a fost descoperit în cotețul păsărilor, înghețat tun. Tot ieri, în jurul orelor 12,00, ambulanțele au fost solicitate în localitățile Glodeanu Siliștea și Racovițeni, unde, de asemenea, s-au înregistrat victime ale gerului. Potrivit comunicatului de presă, remis redacției noastre de Biroul de presă al IPJ Buzău, și în comuna Topliceni a fost găsit decedat un bărbat, chiar în curtea casei sale. Din primele verificări a rezultat că bărbatul, în vîrstă de 51 de ani, locuia singur și era cunoscut ca frecvent consumator de băuturi alcoolice.

Medicii avertizează că nu e de glumit cu gerul de afară
Medicii atrag atenția asupra faptului că frigul poate crea adevărate probleme, mai ales bătrînilor, copiilor și bolnavilor cronici. Potrivit directorului Spitalului Județean Buzău, medicul Mușat Doboș, este necesar ca aceștia să nu-și întrerupă sub nici o formă tratamentul.
De asemenea, trebuie să evite, pe cît posibil, să iasă afară din casă. În schimb, trebuie să consume cît mai multe lichide, însă sub nici o formă alcool și să se îmbrace cît mai gros. Meteorologii anunță că vremea își va păstra aceleași caracteristici pînă la jumătatea săptămînii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU