Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2285 > Actualitate Nr. 2285 de luni, 23 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Consiliul Județean a ales firma care va reabilita Secția de Boli Infecțioase

Urmează desemnarea cîȘtigătorului pentru Secția de Oncologie

articol de: (F.A.P.)

Consiliul Județean așteaptă undă verde din partea Ministerului Integrării Europene, pentru demararea lucrărilor de reabilitare la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.
Licitațiile pentru adjudecarea lucrărilor au fost organizate în luna decembrie a anului trecut, însă numai la Secția "Gîrlași" a fost desemnat cîștigătorul, urmînd ca, în perioada imediat următoare, să se stabilească executantul și la Secția de Oncologie. Consiliul Județean a trimis deja Ministerului Integrării Europene documentațiile care au stat la baza alegerii cîștigătorului pentru reabilitarea Secției "Gîrlași".

Lucrările de consolidare și renovare trebuie finalizate într-un an
Anul acesta, secțiile Spitalului Județean Buzău de boli infecțioase și de oncologie vor fi renovate și consolidate. Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, ne-a relatat că  luna trecută a avut loc licitația pentru adjudecarea lucrărilor de consolidare și renovare a clădirilor celor două secții. A fost adjudecată doar execuția lucrărilor la Secția de Boli Infecțioase. Firma cîștigătoare este Național Instal.  "Termenul de execuție a lucrărilor va fi de un an", a mai precizat președintele Mocanu. Lucrările vor fi demarate mai devreme de trei luni, susține aceeași sursă.

UE a alocat peste 1 milion de euro celor două secții
Reamintim că lucrările vizate la cele două secții ale Spitalului Județean sînt finanțate din fondurile Uniunii Europene. Conform președintelui Victor Mocanu, Uniunea Europeană a alocat Secției de Boli Infecțioase fonduri în valoare de 850 000 euro, bani din care s-au acoperit deja cheltuielile pentru elaborarea proiectului, aproximativ 10 la sută, urmînd ca restul să acopere costul lucrărilor. Legat de Secția de Boli Infecțioase, președintele Mocanu a ținut să precizeze că lucrările de reabilitare vor cuprinde toate clădirile din incinta unității respective, mai puțin Secția de TBC, care a făcut deja obiectul unor ample lucrări de consolidare și renovare, cu bani de la belgieni. Pentru Secția de Oncologie, Uniunea Europeană a alocat 165 000 de euro. De asemenea, vor acoperi cheltuielile de proiectare și execuția lucrărilor.                           

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cauzele masacrului de la Spitalul Săpoca

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU