Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2275 > Actualitate Nr. 2275 de miercuri, 11 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Se desțelenește Programul I.S.P.A.


Lucrările efective vor fi inițiate săptămîna viitoare

articol de: (F.A.P.)
Lucrările efective vor fi inițiate săptămîna viitoare
 
Lucrările efective ale Programului ISPA vor fi inițiate săptămîna viitoare. Cel puțin așa susține primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, care a anunțat că, ieri, la Ministerul Finanțelor, directorul Regiei Autonome Municipale, Ionel Tescaru, a semnat contractul cu firma franceză OTV, desemnată ca fiind cîștigătoarea licitației pentru implementarea Programului ISPA la Buzău.

Se lucrează la al doilea pachet al Programului ISPA
Licitația a fost organizată pentru primul pachet de lucrări din cadrul Programului ISPA, care vizează reabilitarea stației de epurare a municipiului Buzău. Pentru cel de-al doilea pachet, care va cuprinde lucrările de introducere a rețelei de canalizare în cartierele Poștă și Mihai Viteazu, se lucrează în prezent la pregătirea documentației, în vederea organizării unei noi licitații internaționale. Documentația va fi mai întîi analizată de responsabilii Comisiei Europene, avînd în vedere că cea mai mare parte a costurilor Programului ISPA va fi suportată de Uniunea Europeană.

În cursă s-au înscris 19 firme
La licitație au participat doar două firme românești. Potrivit autorităților locale, pentru primul pachet al Programului ISPA au depus oferte nu mai puțin de 19 firme: Passavant Roediger, Degremont, Earth Tech Umwelttechnik, Alpine Mayreder Bau, OTV, Aegek, WTE Wassertechnik, Vatech Wabag, Temeliomode, Hochtief Construction, Sistem Yapi, Wiemer&Trachte, Hidroconstrucția, PWT, Herberger, Athena, Marcora Construcții, Astaldi și Lagan International. În ceea ce privește suma ofertată de firma franceză OTV, autoritățile locale au refuzat să facă comentarii. În schimb, au ținut să precizeze că oferta respectivă a primit aprecieri pozitive din partea Comisiei Europene, de altfel factorul decizional din cadrul comisiei de licitație.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU