Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2264 > Actualitate Nr. 2264 de vineri, 23 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Profesorii disperați de absenteismul crescînd al elevilor au propus:


Amenzi mari pentru absențe multe

articol de: Sorin DINCO

Cota "pîrlelii" variază între 200 și 500 RON
La ședința publică de comunicare a propunerilor cadrelor didactice pentru modificarea Legii învățămîntului, dascălii buzoieni au avut reacția firească de a cere triplarea amenzilor pentru absențele elevilor. Actualmente, conform legii amintite, dacă părinții nu se îngrijesc să-și țină copiii în școli, sînt pasibili de amenzi între 50 și 200 de RON.

Trebuie opriți cumva...
Dacă statul dă "Bani de liceu" elevilor săraci, ca aceștia să vină la școală, același stat a fixat, în urmă cu trei ani, în Legea învățămîntului, amenzi pentru părinții sau tutorii legali ai elevilor care înregistrează număr mare de absențe la cursuri. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Buzău nu a înregistrat și nici nu a fost sesizată de conducerile școlare cum că ar fi aplicat astfel de amenzi, de la intrarea lor în vigoare. În schimb, absenteismul e în floare, iar abandonul în creștere, aproape doi elevi din o sută lăsînd baltă cursurile obligatorii, în anul trecut școlar.

Propunere din disperare
Absența elevilor de la cursuri, în cazul în care aceștia nu abandonează, are efecte grave asupra prestigiului școlii. Directorii reuniți, marți, 20 decembrie a.c., în ședință publică de discutare a propunerilor de modificări la Legea învățămîntului au considerat că amenzile sînt prea mici să sperie pe cineva, așa că au propus ca limite ale amenzilor pentru absențe sumele de 200 și 500 RON. "Deși nu sîntem autoritatea responsabilă pentru aplicarea acestor amenzi, consider justă propunerea. Problemele cu absenteismul și abandonul sînt reale, așa că nu este nici o exagerare în punctul de vedere al colegilor mei", ne-a declarat, după ședință, Dumitru Ene, inspector școlar general adjunct.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Exclusiv! Cum s-ar fi putut rezolva, rapid, blocajul examenului de Rezidențiat
Cîți șoferi buzoieni au fost sancționați pentru că au vorbit la telefon la volan

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU