Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2262 > Actualitate Nr. 2262 de miercuri, 21 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Demiterea conducerii Direcției Veterinare, o mascaradă

A fost o decizie pripită a celor care AU anunțat demiterea

articol de: Cătălina Jingoiu
Demiterea conducerii Direcției Veterinare, o mascaradă
 

 
Întreg scandalul legat de destituirea celor doi directori ai Direcției Sanitar-Veterinare Buzău a ajuns ieri în punctul terminus, odată cu precizările venite din surse care au legătură cu subiectul.
Mai întîi, deputatul PD Cezar Preda a recunoscut ieri că s-a pripit în momentul în care a lansat, în urmă cu o săptămînă, într-o conferință de presă, informația potrivit căreia șefii DSV Buzău ar fi acționat într-o manieră nemulțumitoare. În al doilea rînd, contactat telefonic de reporterii Șansa și Focus FM, președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, Ion Agafiței, a lăsat să se înțeleagă că întregul scandal a fost generat de cîteva declarații politice făcute în viteză. Foarte probabil referirile oficialului ANSV ținteau către liderul PD Buzău, dar și către prefectul de Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, care pare să fie principalul susținător al ideii de demitere a celor doi.

De la primari i s-a tras
Surse neoficiale ne-au dezvăluit că prefectul de Buzău s-a arătat profund nemulțumit de faptul că directorul general al DSV Buzău, Alexandru Iancu, nu i-ar fi amendat pe primarii care au ignorat măsurile de prevenire a apariției gripei aviare. Pe de altă parte, responsabilul DSV pare a nu fi atît de vinovat pe cît s-a lăsat să se creadă. Și spunem acest lucru pentru că, se știe, el s-a deplasat în mai multe rînduri în localitățile amenințate de apariția gripei aviare, dar a fost nevoit să acționeze în absența principalilor responsabili și anume primarii din localitățile respective. Pe de altă parte, este știut că nici o instituție cu abilități de control nu poate aplica amenzi unei persoane în absența acesteia.
În declarația consemnată de reporterii Șansa și Focus FM, președintele ANSV, Ion Agafiței, a arătat că apreciază eforturile pe care autoritățile sanitar-veterinare le-au făcut pentru stingerea focarelor de gripă aviară din județ: "Au fost pregătiți să acționeze chiar dacă au fost două focare la o sută de km unul de celălalt. Sigur că au fost unele sincope, dar care nu fac să-i sancționăm pe directorii DSV Buzău."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU