Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2262 > Actualitate Nr. 2262 de miercuri, 21 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Un proiect mare cît roata carului

8 milioane de euro renaȘterea turismului buzoian

articol de: (F.A.P.)
Un proiect mare cît roata carului
 

Victor Mocanu, preȘedintele Consiliului Județean, spune că  a obținut alte 1,5 milioane de euro pentru Centura de ESt
Președintele Consiliului Județean Buzău Victor Mocanu a reușit să aducă pe listele eligibile de finanțare două mari proiecte, care vizează municipiul și județul Buzău. În urma demersurilor făcute de președinte, în urmă cu două zile, la Ministerul Integrării Europene, județul Buzău a primit 8 mi- lioane de euro pentru reabilitarea drumurilor de acces către zonele cu potențial turistic din județul Buzău. În același timp, municipiul Buzău a primit 1,5 milioane de euro pentru Centura de Est.

Proiectul actual ar putea fi continuat
Proiectul Consiliului Județean, de refacere a drumurilor de acces către zonele turistice din județul Buzău, a primit în urmă cu două zile acceptul de finanțare din partea Ministerului Integrării Europene. "Proiectul a primit nu mai puțin de 8 milioane de euro și a fost trecut pe lista de finanțare 2007-2009, din fondurile europene. Traseul vizat este Pietroasele - Merei - Monteoru - Ciolanu, pînă la statuia lui Mihai Viteazu. De asemenea, va fi refăcut traseul Berca - Vulcanii Noroioși", ne-a declarat președintele Consiliului Județean, Vitor Mocanu. Cele 8 milioane de euro vor fi alocate din fondurile structurale ale Uniunii Europene, aferente 2007-2009. Potrivit aceleiași surse,

Consiliul Județean intenționează să-și continuie demersurile pe lîngă Ministerul Integrării Europene, pentru ca județul Buzău să beneficieze și de alte fonduri de la Uniunea Europeană, fonduri care vor permite instituției să continue proiectul mai sus menționat cu traseul Vulcanii Noroioși - Arbănași - Beceni - Bisoca, pînă la Focurile Vii.

Centura de Est va primi fonduri mai devreme decît era prevăzut
Alături de proiectul Consiliului Județean, și proiectul municipalității, de continuare a lucrărilor la Centura de Est a beneficiat de susținere din partea președintelui Consiliului Județean Buzău. Prins, inițial, într-o etapă de finațare, care ar fi presupus o așteptare de cîțiva ani, proiectul municipal a fost dirijat pe scenariul de finanțare al Programului PHARE 2004-2006 și a primit 1,5 milioane de euro. 
 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU