Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2207 > Actualitate Nr. 2207 de luni, 17 octombrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Mai așteptăm autobuzele moderne


Cît, încă nu se știe

articol de: Mărgărit GROSU
Cît, încă nu se știe
 

Procedura prin care se încearcă modernizarea parcului auto la S.C. Trans Bus S.A. a ajuns într-un punct critic. Blocajul a fost înregistrat la Ministerul de Finanțe, unde se solicită un aviz. Deși nu se recunoaște încă oficial, se pare că a fost luat în discuție gradul de îndatorare a Primăriei Buzău în derularea unor proiecte de investiții, ceea ce nu o mai face solvabilă pentru contractarea unui credit în vederea achiziționării celor 10 autobuze.

Explicația oficială care s-a dat pentru această opintire este una formală. La dosar mai trebuiau doar cîteva documente care au fost omise la întocmirea acestuia. Situația a fost imediat speculată.

Cei care au interes ca înnoirea parcului auto să se desfășoare conform programului acuză operatorii de maxi taxi că fac presiuni, ca proiectul să fie amînat.

Înnoirea parcului auto cu autobuze performante ar determina călătorii să opteze pentru condiții mai confortabile, ceea ce ar afecta operatorii de maxi taxi. Mai mult, cele 10 autobuze vor spori numărul de mijloace de transport operabile și este de așteptat o înmulțire a curselor.

Prețul biletului practicat încă de Trans Buz S.A., care se situează la jumătatea celui practicat de operatorii de maxi taxi, precum și posibilitatea eliberării unor abonamente, sînt de asemenea argumente care ar justifica un interes crescut al proprietarilor de maxi taxi ca acest program să se finalizeze ca cel anterior. Adică să fie un eșec.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU