Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5958 > Actualitate Nr. 5958 de marti, 15 octombrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Au renunțat la secțiile județene


Schimbări drastice la S.R.I.

Cui se vor subordona ofițerii de informații de la Buzău

articol de: Cătălina JINGOIU

Serviciul Român de Informații a renunțat la unitățile județene și s-a reorganizat în structuri regionale. Serviciul a înființat, de luna trecută, 11 direcții regionale de informații cu competențe pe mai multe județe.

De pildă, Direcția Regională de Informații Moldova Sud, cu sediul principal la Galați, se ocupă de județele Bacău, Brăila, Buzău și Vrancea, iar Direcția Regională Dobrogea are competențe la Constanța, unde își are și sediul, și la Călărași, Ialomița și Tulcea. Reorganizarea a avut loc în septembrie după ce acest concept a fost testat în cadrul unui proces pilot, pe parcursul lui 2018.

Voci autorizate susțin că noua formula este mai dinamică și optimizează fluxurile de informare. Fost director al SRI, Costin Georgescu, a declarat pentru adevărul.ro că baronii locali nu sunt prea veseli după această reorganizare pentru că, în principiu, ei vor să aibă oamenii lor în direcțiile locale ale serviciilor ca să poată ține totul sub controlul. Iar prin această reorganizare, conducerea SRI le-a dat o lovitură acestor baroni.

Aceeași sursă susține că ideal ar fi ca la conducerea direcțiilor regionale să fie aduși ofițeri din alte zone geografice și astfel legăturile locale să fie întrerupte definitiv. Costin Georgescu mai spune că acest tip de organizare seamănă cu cea a celebrului FBI, unde există niște unități regionale și numai informațiile de impact național se raportează la sediul central.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU