Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2992 > 5 minute Nr. 2992 de marti, 27 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Paiul din ochiul fratelui

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Tumoare de 15 kilograme

articol de: C.R.

Medicii de la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat i-au extirpat unei femei o tumoare ovariană, care cîntărea nici mai mult nici mai puțin de 15 kilograme. Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar femeia este acum în afara oricărui pericol. Medicii spun că nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz de aproape 20 de ani.

Femeia este în afara oricărui pericol
Final fericit în cazul unei paciente care a ajuns la Spitalul Municipal din Rîmnicu Sărat cu o tumoare ovariană de 15 kilograme. Femeia în vîrstă de 78 de ani a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale extrem de complicate, dar acum se află în afara oricărui pericol. Bătrîna din localitatea vrînceană Voietin a ajuns la spitalul rîmnicean în stare extrem de gravă. Medicii au stat în cumpănă înainte de a intra în sala de operații: pacienta risca să-și piardă viața chiar pe masa chirurgicală, avînd în vedere dimensiunea tumoarei pe care o avea, dar și vîrsta înaintată. În cele din urmă, chirurgii rîmniceni au decis să o opereze pe femeie. La intervenția care a durat cîteva ore bune au participat patru medici. Tumoarea femeii, ajunsă în stare gravă la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat, a evoluat pe parcursul a trei-patru ani. Bătrîna a ajuns la medic în ultimă fază, atunci cînd nu mai putea suporta durerile chinuitoare.

Șase litri de lichid
Medicii care au operat-o pe femeie spun că este un caz foarte rar întîlnit, dar că operația a reușit fără nici o problemă, chiar dacă, inițial, a existat riscul decesului. Din tumoarea care cîntărea 15 kilograme, medicii au extras șase litri de lichid. "Operația a decurs în condiții foarte bune. În momentul de față, pacienta se află în stare bună, iar în cel mult trei zile va fi externată din spital. A fost vorba de o tumoare ovariană dreaptă, dar care a fost extirpată în timp util. Inițial, starea pacientei a fost foarte gravă, era dispneică datorită volumului mare al formațiunii tumorale. După 1989, este singura tumoare de asemenea dimensiuni, care a fost operată în condiții bune la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat", ne-a spus dr. Paul Rînjea, unul dintre medicii care au participat la intervenție.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU