Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > 5 minute Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute  

Farmacii fără fonduri

Peste jumătate dintre farmaciile din Buzău, aflate în relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, și-au epuizat fondurile destinate eliberării de medicamente gratuite și compensate. În perioada imediat următoare se vor primi fonduri suplimentare, în vederea depășirii unei eventuale crize.

[...]

 

8.000 la Buzău

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a aprobat 7.757 de cereri de subvenție, pentru un efectiv de 114.803 oi, capre și vite. Claudia Stelea, directorul A.P.I.A., spune că numărul fermelor declarate eligibile putea fi mai mare dacă proprietarii s-ar fi străduit să-și mărească efectivul de animale.

[...]

 

"Carpatica" vrea euro

Banca Comercială Carpatica a majorat dobînzile plătite la depozitele și certificatele de depozit în euro. Conform biroului de front desk al băncii, dobînzile la depozitele și certificatele în euro s-au mărit cu 0,25%. Noile dobînzi anuale, pentru sumele plasate în conturi la termen în euro, sînt cuprinse între 3,85 și 5 la sută pe an.

[...]

 

Rîmnicul cîștigă teren pentru construcții

Imobilele care au aparținut fostei unități militare 01258, din Rîmnicu Sărat, dar și su­pra­fața de teren aferentă, vor intra în curînd în patrimoniul municipalității. Responsabilii din cadrul primăriei au primit o adresă din partea comandamentului Focșani, care vrea să inventarieze fosta unitate militară și să o transfere cu titlu gratuit în patrimoniul Consilului Local Municipal Rîmnicu Sărat. Decizia este așteptată de cîțiva ani de edili, care au stabilit deja ce destinație vor da clădiril [...]


 

Legea achizițiilor creează haos în construcții

Actul normativ dă cîștig de cauză celei mai mici oferte, fără a mai ține seama de calitatea lucrărilor


Legea achizițiilor, nr. 34/2006, pare să afecteze domeniul construcțiilor și nu numai. Începînd cu marile firme de construcții, care avertizează că licitațiile cîștigate de firmele mici, care vin cu oferte subevaluate, afectează calitatea lucrărilor, pînă la agenți economici din diferite domenii, fiecare se lovește de cîte o problemă.

Licitațiile pot afecta calitatea

În cazul construcțiilor, conform directorului Concifor S.A., Costică Grigore, Legea nr. 34/2006 afectează clar cali [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU