Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2639 > 5 minute Nr. 2639 de joi, 22 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Nici numele străzilor nu mai sînt la locul lor


În municipiul Buzău sînt străzi care poartă plăcuțe cu numele altor străzi

articol de: Iulian Gavriluță
În municipiul Buzău sînt străzi care poartă plăcuțe cu numele altor străzi
 

Sînt adrese în municipiul Buzău pe care dacă cineva din afara orașului le caută trece printr-o adevărată aventură. Străzi principale din orașul nostru care au nume doar în memoria locuitorilor orașului, pentru că plăcuțele cu numele fie nu există, fie sînt montate pe străzile aferente. Și în ceea ce privește numerotarea imobilelor de pe străzile respective lucrurile stau la fel, în sensul că este aproape inexistentă. Dacă pentru un buzoian este destul de greu să se orienteze pe străzile cu pricina,  cu atît mai mult cineva din afara orașului se va afla într-o mare dificultate.

Strada Ostrovului are nume doar în memoria buzoienilor
Strada Ostrovului, ansamblu de monumente istorice, aflată chiar în buricul orașului, este aproape imposibil de găsit  pentru cineva care se ghidează doar după indicatoarele urbane. Plăcuța cu numele străzii este amplasată tocmai pe scuarul trecerii de pietoni, de la colțul cu Aleea Trandafirilor, deci pe o altă stradă. Trecătorii care vor să știe pe ce stradă se află trebuie să se întoarcă din drum, pînă la colțul străzii Aleea Trandafirilor, să traverseze jumătate din trecerea de pietoni, apoi să se întoarcă de unde au plecat în căutarea numelui străzii. De abia acum vine greul, deoarece numerele imobilelor nu există și aventura continuă. Amplasarea numerelor pe imobile ar fi trebuit să o facă fiecare proprietar în parte, numai că, după ce și-au refăcut fațadele clădirilor, au uitat să mai monteze și plăcuțele cu numere. În aceeași situație se află și strada Frăsinet sau Aleea Trandafi­­­ri­­lor.

Întîi sesizare și apoi normalizare
Viceprimarul Constantin Io­nescu spune că la nivelul primăriei nu s-a primit pînă acum nici o reclamație în acest sens, care să oblige adm inistrația locală să remedieze deficiențele respective: "Plăcuțele cu indicatoarele stradale vor fi înlocuite în momentul în care ne vor sesiza cetățenii despre amplasarea incorectă a lor."
Pînă cînd cineva va sesiza pri­măria, cetățenii vor bîngui în conti­nuare după plăcuțele cu de­­nu­mirea străzilor, montate ne­corespunzător și după imobilele care nu sînt numerotate. Noi îi putem ajuta doar în privința străzilor, sugerîndu-le că pentru a găsi numele unei străzi să caute pe străzile lăturalnice.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU