Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3624 > 5 minute Nr. 3624 de miercuri, 23 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Din nou, despre infracțiuni economice


Ieftinirea hainelor de "marcă"... costă!

Odată cu sezonul estival, au reapărut și valurile de infracțiuni economice specifice verii, dar și altele... legate de drepturile de autor

articol de: (I.G.)
Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au de furcă din ce în ce mai des cu cei care trag pe sfoară buzoienii avizi să cumpere lucruri de marcă, la prețuri de nimic. Astfel oamenii legii au început urmărirea penală împotriva unui buzoian de 47 de ani încălcarea Legii 84/1998 privind mărcile. Acesta este suspectat că, în perioada decembrie 2009 - martie 2010, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a achiziționat și pus în circulație, fără drept, produse de îmbrăcăminte ce purtau însemnele unor mărci de renume. Prejudiciul cauzat titularilor de drepturi este de 3.093 lei.Pînă în prezent s-a reușit recuperarea a peste 50% din valoarea prejudiciu, cercetările fiind continuate de polițiștii de investigare a fraudelor.

Altă fraudă, aceeași speță

De asemenea, tot în această săptămînă Polițiștii de investigare a fraudelor de la I.P.J au început urmărirea penală împotriva a încă cinci buzoieni cu vîrste cuprinse între 42 și 61 de ani, pentru încălcarea legilor privind dreptul de autor și drepturile conexe. Aceștia sunt acuzați că, în perioada ianuarie - martie 2010, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale ce au ca principal obiect de activitate telecomunicații, au preluat și retransmis prin cablu posturi de televiziune, fără acordul titularilor de drepturi. Prejudiciul total a fost evaluat la peste 1.800.000 lei. Cercetările sunt continuate și se acționează pentru recuperarea prejudiciului. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU