Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3624 > 5 minute Nr. 3624 de miercuri, 23 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Noi muncim cu drag și spor....


Proiecte multe, finalizări puține

La Cislău s-au început multe și nu s-a terminat nimic

articol de: (I.G.)
 Proiecte multe, finalizări puține
 
Primarii din mediul rural, au cu ce se lăuda: proiecte cu duiumul, dar finalizate puține și în "stil" propriu. Miliarde de lei vechi și milioane de euro sînt pompați prin diferite programe cu finanțare internă sau externă în primăria din Cislău și dacă de abia se vede cîte ceva pus în practică. Dincolo de așteptările sătenilor, la acte și documentații se stă bine, dar ne întrebăm oare cît va mai dura ca tot ce se scrie pe hîrtie să corespundă și în realitate?

5 proiecte și toate 5!

Împinși de la spate șefii administrațiilor locale din județ au început să se întrebe oare ce mai e de făcut pe la ei prin "ogradă" și astfel, s-au apucat de întocmit proiecte. În comuna Cislău, după cum ne spune primarul Dumitru Mitroiu, există cel puțin 5 proiecte în derulare: Stația de epurare (36 miliarde de lei vechi), stația de transfer gunoaie menajere (34 miliarde de lei vechi), sală sport (6 miliarde de lei vechi), reabilitarea de drumuri (în regie proprie) și altele desfășurate prin Grupul de Acțiune Locală. Dacă Stația de Transfer funcționează și gunoiul menajer se ridică chiar de două ori pe zi, totuși lucrurile nu s-au rezolvat, pentru că, sătenii din nou aruncă pe izlazuri, pe unde apucă gunoaiele rezultate de la animale, iar lucrătorii primăriei se feresc să îi tragă la răspundere. De altfel, sătenii sînt nemulțumiți, pentru că nu există o soluție clară și pentru resturile de la animalele din gospodăriile proprii. La fel de "aflat în treabă" se află și proiectul de canalizare. Chiar dacă țevile de canalizare au fost totuși trase pe lîngă șoseaua principală, sînt inutilizabile, deoarece preconizata stație de epurare încă nu funcționează și nici nu se știe cît va mai dura construcția acesteia.

Sală de sport pentru preferențiali?

La fel ca toate celelalte "realizări" cu care se mîndrește Cislăul, este și aceea a construirii sălii de sport, care a costat nu mai puțin de 6 miliarde de lei vechi. Dintre sătenii revoltați care nu au vrut să-și decline identitatea din motive lesne de înțeles, fac parte și G.C. și V.M., care spun cu amărăciune că în respectiva locație nu intră orcine, deși este făcută pentru toată lumea, după cum declară și primarul comunei. În respectiva locație nu au voie elevii școlii, dar în schimb sînt angajați 3 administratori, 3 fochiști și cine știe mai cîți, spun sursele citate și asta pe banii comunității. Ca și acest proiect "măreț" mai există și altele pe tapet, cum ar fi cele care ar fi trebuit întocmite de cvasifantomaticele GAL (Grupuri de Acțiune Locală), gîndite bine, dar aplicate prost, ca pe la noi. Deocamdată de cîțiva ani de cînd "papă" banii primăriilor, nici un proiect viabil nu a apărut scris și afișat de membrii acestor Grupuri, care trebuie să identifice nevoile comunităților locale și să întocmească proiecte de finanțare. De asemenea, sătenii mai spun că nu sînt mulțumiți de starea drumurilor, deoarece pe ulițele laterale, cînd plouă nu se prea poate circula, balastarea făcută de angajații primăriei este de mîntuială și ar fi fost bine ca să se toarne și acolo asfalt și nu numai pe drumurile șefilor din primărie. Dincolo de anunțarea cu pompă a "realizărilor" minunate din Cislău, oricine intră mai atent în detaliile acestei așezări, nu poate să nu observe neajunsurile acestor proiecte puse doar pe hîrtie și făcute de mîntuială.

 

COMENTARII

Chiojdoiu stefan:
Felicitari
Felicitari ptr articol si ptr curaj...

Este ptr prima data cand cineva din presa buzoiana incearca sa arate adevarul despre primaria cislau
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU