Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3615 > 5 minute Nr. 3615 de sambata, 12 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Buzoieni, păziți-vă!


A venit canicula!

Urmează zile incendiare cu temperaturi de peste 35 grade C

articol de: (I.G.)
Specialiștii spun că a început în mod oficial perioada caniculară, cu cel puțin o lună mai devreme. Ziua de astăzi este a doua din sezonul cald în care mercurul termometrelor va urca pînă la pragul de caniculă de cel puțin 35 de grade Celsius. Valul de căldură adus dinspre Africa pe teritoriul țării noastre a început să se facă simțit încă de zilele trecute. Mulți dintre buzoieni au combătut, în ultimele zile, căldura la ștrand ori la piscine. Cu toate acestea, autoritățile locale și județene atrag atenția atît celor responsabili din domeniul sanitar-veterinar asupra acestei perioade, cît și cetățenilor care se hotărăsc să umble pe soare.

Păziți-vă de razele ucigătoare!

Medicii spun că este bine să ne ferim de expunerea prelungită la soare, cel puțin pînă spre seară, la ora 18.00. Ei ne sfătuiesc în primul rînd să nu ieșim din casă decît dacă e strict necesar, să nu mergem la orele cînd soarele bate cu putere și să ne hidratăm cît mai mult. De asemenea cei cu afecțiuni cardiace și cu tenisune mare este bine să se păzească mult mai bine. Cu toate acestea, medicii se așteaptă la un val de victime ale caniculei. Pînă acum la serviciile de urgență nu s-au înregistrat decît cazuri izolate în care căldura le-a creat unor buzoieni probleme de sănătate.

Vin zile și mai fierbinți

Specialiștii cred că este doar liniștea dinaintea furtunii. De aceea, Ministerul Sănătății a cerut autorităților sanitare din fiecare județ reactivarea, de astăzi, a planurilor de măsuri pe timp de caniculă. Acest lucru presupune suplimentarea numărului de echipaje de intervenție, în momentul în care crește numărul solicitărilor și amenajarea unor puncte de asistență sanitară în spații publice. Și unitățile de primire urgențe intră în alertă. Responsabilii acestora trebuie să asigure un număr optim de paturi pentru un număr suplimentar de urgențe, dar și stocuri de medicamente necesare pentru afecțiunile provocate de caniculă. La solicitarea prefectului, Directia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va controla modul în care sînt comercializate produsele alimentare, mai cu seamă în piețe și în spațiile deschise.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU