Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3605 > 5 minute Nr. 3605 de marti, 1 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

A avea sală de sport sau nu...


Sala de Sport de la LPS, un vis?

Prin dizolvarea C.N.I. investiția va trena

articol de: (I.G.)
Cu toate că la ultima ședința de CLM, aleșii locali au votat pentru construcția unei noi săli de sport la Liceul cu Program Sportiv, prin Compania Națională de Investiții, execuția este pusă sub semnul întrebării din cauza incertitudinii care planează asupra respectivei Companii.

O nouă sală de sport?

Începînd de azi, potrivit unui Proiect de Hotărîre, Administrația Locală pune în folosință gratuită, un teren de 1.574,00 metri pătrați, aflat în proprietatea municipiului Buzău, pentru construcția obiectivului "Sala de sport" din  incinta Liceului cu Program Sportiv "I. Balasz Söter" din Buzău. Toate bune și frumoase, s-ar zice, numai că, lucrarea se vrea făcută prin Compania Națională de Investiții, care este pe picior de desființare. Așadar, cu toate bunele intenții ale aleșilor locali, chiar dacă se vor prelua activitățile Companiei de către o altă entitate, lucrurile vor trena: "Chiar dacă proiectul de hotărîre pentru construcția unei săli moderne de sport la LPS vine cu oarecare întîrziere, este binevenit și prin realizarea lui sperăm să avem și rezultate pe măsură de la elevii acestui liceu. Chiar dacă respectiva Companie va fi desființată, cine va prelua activitățile acesteia va da curs și acestei cereri, așa cum este normal", precizează primarul Constantin Boșcodeală.

Dreptul de folosință se anulează

Potrivit hîrtiilor oficiale, aprobate de consilierii locali, terenul de 1.574 metri pătrați, este situat în municipiu, mai precis în cartierul Micro 14, pe Aleea Școlilor, fiind liber de sarcini sau alte obligații. Respectiva suprafață este dată în folosință temporară și gratuită Companiei Naționale de Investiții,  care va gestiona în nume propriu terenul, numai în scopul construirii obiectivului "Sala de sport", în caz contrar, dreptul de folosință gratuit și temporar acordat, încetează de drept, fără altă formalitate. Rămîne de văzut cum se vor încheia procesele verbale de dare în primire și acceptare, în termenul fixat de 30 de zile, cînd, după cum se știe, CNI se desființează, iar la orizont, deocamdată nu există nici un alt "organism" pentru preluarea activităților Companiei respective.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU