Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3602 > 5 minute Nr. 3602 de joi, 27 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Medicii eliberează


Concedii medicale pe ochi frumoși

C.J.A.S. a demarat o serie de controale, după ce inspectorii au constatat că numărul de concedii medicale eliberate de către medici este suspect de mare

articol de: (C.R.)
 Concedii medicale pe ochi frumoși
 
Inspectorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate sînt cu ochii pe medicii care eliberează concedii medicale. Recent, conducerea C.J.A.S a primit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate o adresă prin care solicită verificarea concediilor medicale eliberate de către medicii de familie în 2009, dar și de la începutul lui 2010. Reprezentanții Casei spun că respectivele concedii sînt corecte, din punct de vedere al transcrierii și în fișe și registre, dar că nu au o bază medicală temeinică. Concret, asta înseamnă că medicii au eliberat concedii medicale pe bandă rulantă, mai mult pe ochi frumoși.

Zeci de ani de concedii

Controalele demarate la începutul săptămînii îi vizează atît pe medicii de familie, cît și pe medicii specialiști, care au dreptul să elibereze concedii medicale. La o analiză preliminară, responsabilii Casei Județene de Asigurări de Sănătate au constatat că numărul concediilor eliberate de medicii din județ este foarte mare, iar sumele care se recuperează prin această metodă sînt impresionante. Într-un top al localităților unde medicii au eliberat cele mai multe concedii medicale, Nehoiu ocupă primul loc. Chiar dacă numărul angajaților din Nehoiu este destul de mic, medicii nu s-au sfiit să acorde concedii medicale, fără să le pese că pacienții nu erau bolnavi. Situația este cu atît mai gravă, cu cît numai în luna decembrie 2009, C.J.A.S. a înregistrat un număr de 5 239 certificate de concediu ­me­dical pentru angajați ai instituțiilor ori societăților comerciale din județ, însumînd 34 350 zile, adică peste 94 ani), la care se adaugă alte 14, reprezentînd de 132 zile, calculate unor persoane fizice autorizate.

Sancționați doar de Colegiul Medicilor

Medicul Nina Mihai, directorul adjunct al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, spune că verificările demarate la începutul săptămînii trecute vor continua, iar rezultatele vor fi transmise Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. "Am verificat pînă acum cîțiva medici de familie și medici specialiști și am constatat că, în general, medicii respectă termenii de eliberare a concediilor medicale, în ceea ce privește înscrisurile, dar nu sînt susținute din punct de vedere medical. Nu există nici o prevedere legală prin care să-i putem penaliza pe acești medici, pentru că nu au justificat medical concediile medicale. Prin urmare, vom face o adresă către Colegiul Medicilor, pentru ca cei vinovați să fie sancționați", ne-a declarat dr. Nina Mihai.

 

COMENTARII

PETRUS:
Spagari
La medici sunt mai multe probleme:

-incompetenta.

Atunci cand nu stii bine o meserie,faci multe prostii.

-mita

Acesti nemernici(medicii)pun botul la orice.Nu au limita bunului simt,nu au educatie,sunt niste vaicareti etc.

Pentru toate magariile care le fac(stiute de toti),va rog, "dragi organe de control, INTERVENITI"

Poate asa, se va pune ordine,intr-un fel, si-n Romania !
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU