Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3589 > 5 minute Nr. 3589 de joi, 13 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Au scăpat de un hop


Evaluările naționale, la final

Aproape 240 de elevi au fost notați cu nota maximă la limba și literatura română

articol de: (C.R.)
 Evaluările naționale, la final
 
Elevii de clasa a opta din județ au scăpat ieri de emoțiile evaluărilor naționale. Peste 4 500 de elevi au susținut în jurul prînzului cea de-a doua probă din cadrul evaluărilor, cea la matematică. 220 de elevi au lipsit de la testarea de ieri. Ca și la proba anterioară, la Buzău examenul s-a desfășurat fără incidente în toate cele peste 150 de școli în care au fost testați elevii. În zilele următoare, profesorii vor corecta lucrările absolvenților de gimnaziu, urmînd ca în cel mult cinci zile să fie afișate rezultatele la proba scrisă la matematică.  

Fetele, mai conștiincioase decît băieții

Între timp, reprezentanții Inspectoratului școlar județean au contabilizat toate notele obținute de elevi la prima probă, cea la limba și literatura română. Rezultatele sînt destul de bune, ținînd cont de faptul că aproape 240 de elevi au fost notați cu 10, iar peste o mie, cu 9. Totodată, cel puțin în mediul urban, fetele s-au dovedit mult mai bine pregătite pentru examen decît băieții. Zilele acestea profesorii analizează contestațiile depuse de 80 de elevi nemulțumiți de notele primite la proba de limba și literatura română. Notele obținute de candidați la evaluările naționale vor reprezenta 25 la sută din media admiterii la liceu.

Încă o șansă pentru absenți

Inspectorul general adjunct Paul Negoiță spune că notele au fost mai mari în mediul urban. "542 de elevi au obținut note mai mici de 5, 486 de elevi au fost notați cu 5, 633 au obținut nota 6, 783 au primit nota 7, 941 au fost notați cu 8, 1007 au primit nota 9, iar 239 au obținut nota maximă", a precizat insp. Paul Negoiță. Elevii care au absentat la prima sesiune vor putea să susțină testările pe 25 mai, la limba și literatura română, respectiv pe 2 iunie, la matematică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU