Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3587 > 5 minute Nr. 3587 de marti, 11 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Din minciună în minciună


Povești de adormit... polițiștii

După ce a pierdut banii la barbut, un tînăr din Merei a vrut să-i recupereze mințindu-i pe polițiști

articol de: (T.T.)
Un flăcău de 24 de ani, din Merei, care, din cîte se pare, pierduse niște bani la barbut, a crezut că dacă alertează poliția și inventează o minciună, poate recupera banii pierduți la jocul de noroc. Așa că a sunat sîmbătă dimineața la 112 și a anunțat că doi necunoscuți l-au acostat pe stradă și i-au cerut 10 lei. Pentru că i-a refuzat, "victima" a fost controlată în buzunare, de unde i-au fost luați 200 de lei. Polițiștii au demarat o anchetă, dar, din cauză că ceva era "putred" în povestirea tînărului, l-au rugat să le mai povestească odată întîmplarea.

Dintr-o minciună într-alta

Din cauză că nu mai știa exact ce a mințit, tînărul a inventat o nouă poveste, mai palpitantă și mai puerilă. Omul nostru a declarat că în seara precedentă a mers la un vecin pentru a-l ruga să îi cheme un taxi, pentru că intenționa să meargă la Buzău, în vizită la o rudă. Și pentru că "i s-a făcut poftă" să joace și el, a intrat în joc, după care a fost chemat afară de doi participanți pentru a-i cere socoteală la banii pe care aceștia i-au pierdut. Care este adevărata poveste, nimeni, momentan, nu știe, dar din declarațiile celor cu care a intrat mincinosul în contact, rezultă că nici prima variantă, nici a doua nu este adevărată. Cert este că tînărul din Merei a pus pe drumuri o echipă de polițiști care putea fi în acel moment la un caz cu adevărat grav, a ținut linia telefonică de urgență ocupată, ca să nu mai punem la socoteală faptul că a învinuit, nedreptățit, pe mai mulți consăteni.

"Barbugiii" au avut ghinion

 Astfel de cazuri, în care poliția, salvarea sau pompierii sînt puși pe drumuri degeaba, numai pentru că în mintea unora se naște dorința de a minți, sînt destul de frecvent întîlnite și aspru penalizate de către poliție, dar, cu toate acestea, ele continuă să apară și să dea de furcă organelor legii. Pentru alarma falsă pe care mincinosul din Merei a dat-o, polițiștii l-au sancționat pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, și cei șase "barbugii" au primit amenzi pentru faptul că au jucat jocuri de noroc, știut fiind faptul că acestea sînt interzise.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU