Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3584 > 5 minute Nr. 3584 de vineri, 7 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Protest după protest al taximetriștilor


Un patron are trei dispecerate de taxi și face legea la Rîmnic

Vor alt dispecerat unde să plătească taxe mai mici

articol de: (M.L.S.)
 Un patron are trei dispecerate de taxi și face legea la Rîmnic
 
Taximetriștii din Rîmnic nu mai vor să preia comenzi de la dispecerate. Motivul : taxa lunară prevăzută în contractul cu firma care deține dispeceratele la care sînt arondați este prea mare. Luni, patru taximetriști vor cere ajutor prefectului de Buzău. În Rîmnicu Sărat sînt în jur de 160 de taxiuri autorizate și trei dispecerate. Cele trei dispecerate au același administrator iar taxa lunară pe care o au de achitat taximetriștii la dispecerat este de 100 de lei. "Referitor la taxa de dispecerat, noi am considerat că este prea mare la nivel de oraș. Am mers la patron casă mai negociem și sub nicio formă nu a vrut. Acum noi sîntem obligați să mergem în continuare așa și nu ne convine situația. Ne-am hotărît să facem un fel de protest. Stăm la treabă dar nu luăm comenzi prin dispecerat", a declarat reprezentantul taximetriștilor, Stan Banu.

Un nou dispecerat

O soluție pentru rezolvarea conflictului este înființarea unui nou dispecerat. În decembrie 2008 unul dintre taximetriști a făcut toate demersurile în acest sens numai că, fără succes. A rămas cu licența pentru frecvența pentru care plătește taxă 100 de lei trimestrial. Conform unei hotărîri a Consiliului Local Municipal adoptată în ianuarie 2008, un nou dispecerat ar putea fi înființat numai dacă două din cele trei existente nu ar mai funcționa.

Demersuri și... suspiciuni

"Am depus dosar pentru înființarea unui dispecerat în decembrie 2008 și am primit răspuns în ianuarie 2009 că nu se poate, că se limitează numărul de dispecerate la trei, ceea ce nu este legal. Am acționat Consiliul Local în judecată și am pierdut cu Curtea de Apel Ploiești. Unul dintre dispecerate aparținea domnului Viorel Holban și ulterior i l-a dat domnului Papuc și probabil i-o fi zis că îl ia, dar patru ani cît este el primar să nu mai dea nicio autorizație. Articolul băgat în Hotărîrea de Consiliu este ilegal. Nu esteconform legii taximetriei",susține Stan Banu. Luni dimineață patru taximetriști vor merge în audiență la prefectul de Buzău, la care se așteaptă să facă dreptate.

 

COMENTARII

miki:
Va mirati?
ESTE STILUL LUI HOLBAN. El prin interpusi controleaza radioul televiziunea lui Neagu si tot ce misca in oras. Aduceti-va aminte, prima grija a lui Holban cand a iesit primar a fost sa emita hotarari care sa stopeze investitiile in telecomunicatii.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU